Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Kilenc balatoni séf megfőzte nekünk a saját kedvencét – képgaléria

Bor & Gasztro - Cikkek

2017. szeptember 5., kedd — We Love Balaton

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Évek óta járjuk a jobbnál jobb balatoni éttermeket, amelyek mit sem érnének azok a séfek vagy tulajdonosok nélkül, akik kitalálják, mi kerüljön a tányérra. Ők viszont általában nem rivaldafényben, hanem a konyhában állnak és rohangálnak hajnaltól késő éjszakáig, hogy mi jót ehessünk. De vajon mit eszik a szakács vagy a tulajdonos, ha éppen senki sem nézi? Fotósunk kilencszer két képből álló sorozatot készített, amelyeken séfeket és étteremtulajdonosokat is láthatunk a saját maguk által elkészített kedvenc ételükkel.

Bezerics Dániel – Paletta Bisztró, Keszthely

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Paletta Bisztró

8360 Keszthely, Phoenix utca 1.
Paletta Bisztró a facebookon
Részletek

A Paletta tulajdonosa nagymamája sóskáját idézte fel édesanyja segítségével. Az eredeti recept alapján dolgoztak, ma már máshogy készítené.

Elek Balázs – Bistro Sparhelt, Balatonfüred

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Bistro Sparhelt

8230 Balatonfüred, Szent István tér 7.
Bistro Sparhelt a facebookon
Részletek

Nagy hatással volt rá édesapja a konyhában, házias ízvilágát egy rizses hússal idézi fel.

Endrédi Zoltán – Márga Bisztró, Csopak

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

MÁRGA Bisztró

8229 Csopak, Szitahegyi út 28.
MÁRGA Bisztró a facebookon
Részletek

Egyszerű, könnyen értelmezhető ételek elkészítésére törekszik a csodás kilátással rendelkező csopaki Márgában. Ezek egyike a csirkepaprikás, amelyet bármikor el tudna fogyasztani.

Horváth Csongor – Neked Főztem, Zánka

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Neked Főztem Gasztrokocsma

8251 Zánka, Fő utca 7.
Neked Főztem Gasztrokocsma a facebookon
Részletek

Lovas múltjára és édesapjára emlékezve bárányhúsos nyári káposztát készített, amely szerves részévé vált a lovaglással eltöltött gyerekkor napjainak.

Jahni László – Kistücsök Étterem, Balatonszemes

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Kistücsök Étterem

8636 Balatonszemes, Bajcsy Zsilinszky út 25.
Kistücsök Étterem a facebookon
Részletek

Gyermekkori vidéki éveinek szép emlékeit idézi fel a tökfőzelék, amelyet percek alatt elkészít, majd hidegen Angus marhával tálal.

Kaiser András – Morzsa Bisztró, Balatonfüred

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Morzsa Bisztró

8230 Balatonfüred, Blaha Lujza utca 9.
Morzsa Bisztró a facebookon
Részletek

Édesapjával eltöltött gyermekkori éveinek maradandó emléke a lecsó, amelyet egyszerűen, rengetegféleképpen el lehet készíteni. Most egy rizses lecsót dobott össze, kolbásszal.

Kocsis Bálint – Kalóz Strandbisztró, Fövenyes és Badacsonytomaj

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Kalóz

8242 Balatonudvari-Fövenyes, Strand utca 1.
Kalóz a facebookon
Részletek

2017 nyarától a Kalóz séfjeként tevékenykedik. Évekkel ezelőtt kezdett el foglalkozni az egészségtudatos táplálkozással, választott étele a paradicsomos hajdinás rizottó dagadóval.

Mede Ádám – Fricska Bisztró, Veszprém

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Fricska

8200 Veszprém, Miklós utca 10.
Fricska a facebookon
Részletek

2017 áprilisától a Fricska séfje. Egyik gyerekkori kedvenc étele a héjában sült burgonya tejföllel, szalonnával és petrezselyemmel. Édesanyja készítette hideg téli estéken. Ilyen az ő verziója.

Zakar Kata – Kővirág, Köveskál

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Kővirág – Étel, Ital, Ágy

8274 Köveskál, Fő út 9/a
Kővirág – Étel, Ital, Ágy a facebookon
Részletek

Kata nem séf, hanem a Kővirág egyik tulajdonosa, de az ő ízlése és tudása építette fel oda az éttermet, ahol most van, ezért ebből a gyűjtésből sem maradhatott ki. Gyerekkorának állandó kedvence a túrós burgonya, amelynek mestere az édesanyja. Az étel végső jellegét mindig az évszak határozza meg, savanyúsággal, sült paprikával, de akár szőlős hagymás gombasalátával is tálalható.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!