Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

10 különleges strand a Balaton körül

Aktív Balaton - Cikkek

2017. július 21., péntek — Farkas Ádám

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Lemegy, papucs lerúg, hát beken, törölköző ledob, sör megvesz, keresztrejtvény elővesz, pénzt törölköző alá eldug, térdig bemegy, derékig bemegy, nyakig bemegy, más nyakából szaltót ugrik, kjön, hekket megvesz, szárad, majd kezd mindent elölről. Biztos, hogy minden balatoni strandon csak ezt lehet csinálni? Dehogy biztos. Tíz olyat szedtünk most össze, amik legalább egy dologban többet tudnak.

A szórakoztató: Diási Játékstrand

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Gyenesdiás Diási Játékstrand

8315 Gyenesdiás, Strand utca 3.
Gyenesdiás Diási Játékstrand a facebookon
Részletek

Van az az ember, aki mindenhová legalább három társasjátékkal indul el, de ha csak egy strandszatyrot visz, abba is bedob legalább egy pakli UNO-t, mert sose lehet tudni, mikor temeti maga alá a társaságot a rettegett Unalom. A diási strandot nekik találták ki, mert ide aztán tényleg nem kell hozni semmit: van minigolf, petanque, szabadtéri sakk, malom és még rengeteg más szórakoztató elem. Gyerekekkel is telitalálat, mert itt nyugodtan napozhatunk, ők addig kiválóan el tudják foglalni magukat.

A sportos: Vonyarcvashegy, Lidó

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Vonyarcvashegy Lidó strand

8314 Vonyarcvashegy, Fürdő utca 1.
Vonyarcvashegy Lidó strand a facebookon
Részletek

Ha a sport a mániád, de nem elégszel meg valami promóciós labda oda-vissza rugdosásával a térdig érő vízben, akkor érdemes benézni a vonyarcvashegyi Lidó strandra. Itt találsz szörfiskolát, vizisípályát, strandröplabdapályát, de még kézilabdázni is lehet. De tényleg, mi lehet okosabb dolog, mint egyenesen strandolás közben dolgozni a tökéletes strandtesten? Amíg a felnőttek sportolnak, a gyerekek elfoglalhatják magukat a játszóházban, ahol még animátorok is várják őket.

A biciklis: Balatonberény, községi strand

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Balatonberény községi strand

Részletek

A Balaton körbebringázása (a bicikliutak változó minsőége ellenére) szinte már Magyarország El Caminója vagy inkább mekkai zarándoklata lett, amit mindenkinek illik legalább egyszer megcsinálni, sőt, nem kevés, egyen-feszülősgatyába öltözött külföldi csapatot is láthatunk a tó körül keringeni egész nyáron, még 40 fokban is. Főleg ilyen időben jön jól, ha mondjuk a déli parti etap előtt (vagy után) tudunk csobbanni egyet, erre pedig Balatonberény strandja ideális megoldás lehet. Van jó biciklitároló, a csomagmegőrzőben nagyobb csomagok is hagyhatók (túrázáskor ez különösen jól jön), sőt, a belépő mellé egy palack ásványvizet is adnak, ami egy izmosabb szakasz után életmentő lehet.

A zöld: Sajkodi strand

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Tihany Sajkodi strand

8237 Tihany-Sajkod, Sajkodi sor
Tihany Sajkodi strand a facebookon
Részletek

Mint azt már mi is megírtuk, Sajkod nem is egy sima strand, inkább egy kultusz helyszíne: a törzsvendégeket egyszer mind rabul ejtette az itt átélhető nyugalom és az óvón a part fölé magasodó, zöld Csúcs-hegy látványa. Az erdőmélyi teázó sajnos már elköltözött innen, de fürdés előtt vagy után így is érdemes elindulni a zöldbe a tihanyi túraútvonalak egyikén.

A beach: Siófok Nagystrand

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Siófoki Nagystrand

8600 Siófok, Petőfi sétány 3.
Siófoki Nagystrand a facebookon
Részletek

Siófok a magyar Miami, és nemcsak azért, mert a fél ország ide jár nyaranta magából kivetkőzni. Napsütés van, buli van, bikinis lányok vannak, sőt, még aligátorok is, igaz, hogy a floridaiakkal ellentétben ezeket nekünk kell felfújni. És természetesen ugyanúgy van hatalmas strand is: a Nagystrand ugyanis nemcsak a Balaton, de  az ország leglátogatottabbja is, egyszerre akár 13.500 fő is képes a törölközőjén feküdni itt, nem mellesleg az óriáskereket is itt találjátok. Sőt, van homokos szakasz is, ugyanis az egykori Beach Club ma már PLÁZS néven üzemel, de a fehér homok és a pálmák maradtak. Az itt kipróbálható sportok között ráadásul már ott van a teqball is.

A gasztrostrand: Fövenyes 

Fotó: Kiripolszky Csongor - We Love Balaton

Fövenyesi strand

8242 Balatonudvari-Fövenyes, Strand utca vége
Fövenyesi strand a facebookon
Részletek

Atombomba, sugárhajtómű, Penrose-háromszög. Mi bennük a közös? Egy bizonyos elmélet szerint rengeteg találmányt és koncepciót a tudósok és feltalálók egymástól függetlenül, sokszor a másiktól kontinensnyi távolságra dolgoznak ki, nagyjából egy időben. Később aztán viták kerekednek abból, hogy ki volt az első. Mi ezt mindenképp szeretnénk elkerülni, ezért a gasztrostrand jelzőt Fövenyes kapja. Itt a Kalóz állt ki a gasztroforradalom barikádjaira, hogy a lángos és a hekk helyett minőségibb alternatívát nyújtsanak az éhes strandolóknak. (Már gasztrojeggyel is be lehet menni a fövenyesi strandra, így ha csak enni szeretnénk a vízparton, nem kell a teljes árú strandjegyet kifizetnünk.)

A nézelődős: Fonyód, Panoráma Strand

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Fonyód Panoráma Strand

8640 Fonyód, Fürdő utca 8.
Fonyód Panoráma Strand a facebookon
Részletek

Sokszor mondják, hogy a déli partban csak annyi jó van, hogy onnan látni az északit. Mi ezzel nem értünk egyet, de attól még természetesen igaz, hogy a Badacsonyt teljes szépségében nem a lábától felnézve lehet megcsodálni, Fonyódról viszont első osztályú kilátás nyílik rá. Persze nem csak a Badacsonyt, hanem több tanúhegyet is nagyszerűen meg lehet figyelni innen csobbanás közben. A strand egyébként homokos strandszakaszt is kapott 3 évvel ezelőtt, sőt, van itt három kisebb napozósziget is, amiken henteregve aztán tényleg úgy érezhetjük magunkat, mintha Hawaii egyik szigetéről figyelnénk a másik sziget vulkánjait. Csak pálmák helyett szomorúfűzekkel.

A négylábú: Fonyódi kutyastrand

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Fonyódi kutyastrand

8640 Fonyód, Balatoni körút
Fonyódi kutyastrand a facebookon
Részletek

Szintén Fonyódon nyílt meg tavaly a Balaton első kutyás fürdőhelye, a vízi rendőrség mögötti füves területen, rögtön 3000 négyzetméteren. Szerencsére ez nem olyan, mint a körülbelül 5 méter széles boglári. Van itt stég, WC, szemetes és megfelelő méretű füves futkározórész is. Eltéveszteni sem könnyű, mert a környéken mindenhol táblák mutatják, merre találjuk.

A szabad óriás: Platán, Balatonboglár

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Balatonboglár Platán szabadstrand

8630 Balatonboglár, Platán tér 1.
Balatonboglár Platán szabadstrand a facebookon
Részletek

A déli parton akad még olyan strand, ami nem fizetős, de persze a minőség itt is változó. Az ingyenesek közül kiemelkedik a jókora balatonboglári Platán, ami 9 hektárnál is nagyobb területen terpeszkedik el a nevét is adó platánfák árnyékában. Egy ekkora területen pedig mindenki könnyen el tudja foglalni magát: jutott hely bőven játszótereknek, büféknek és sportpályáknak is, de az árnyékos részekért sem kell akkora közelharcot folytatni.

Az okos: Csopak

Fotó: Kiripolszky Csongor - We Love Balaton

Csopak strand

8229 Csopak, Örkény sétány 1.
Csopak strand a facebookon
Részletek

A digitális nomádok és a széleskörű szabadúszás világának eljövetelével teljesen természetes, hogy az ember, ha teheti, az otthona helyett egy kávézóban, vagy éppen egy strandon végezze el a napi munkáját. Ehhez azonban megfelelő infrastruktúra is szükéges. Szerencsére Csopak már ebben is 21. századi, a verejtékben úszó social media managerek, fordítók és újságírók egyaránt örülhetnek az ingyen wifinek, a laptop- és telefonmegőrzőnek, valamint az ezek töltésére alkalmas állomásnak.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben