Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

A Balatonnál egyre inkább a jég az úr - képgaléria

Aktív Balaton - Cikkek

2017. január 6., péntek — We Love Balaton

De korcsolyázni egyelőre a veszélyes jég miatt nem ajánlott. A sarkköri hidegnek most azért nézzük mégis a szép oldalát.

Tegnap már 6-8 centiméter vastag összefüggő jégréteg borította a Balatont a met.hu szerint, ma reggelre pedig a kompot is le kellett állítani a feltorlódó jégtáblák miatt - írja az MTI. Már sokan rámerészkednek a tó jegére, pedig a police.hu tájkoztatása szerint legalább 12 centiméteres jégvastagság szükséges ahhoz, hogy több ember is biztonságosan a jégen tartózkodhasson. Ez a szám nem is távoli álom, hiszen a hétvégén éjszakánként -13 fok is lehet.

Ez azonban csak későbbre várható, a fotósunk a keszthelyi partról nemrég azt jelentette, hogy a hatalmas szél rengeteg helyen összetörte a jeget, így még a megfelelő vastagságú felületen is esélytelen lenne korcsolyázni. Nem mellesleg, a nagy szél miatt -10 foknak érezhető a mostani hőmérséklet. (UPDATE: ezt a rendőrség nemrég közzétett videója is alátámasztja, a balatonfüred.hu tudósítása szintén arról számolt be, hogy a szél feldarabolta a jeget)

A természet erejét hirdető jégpáncélok látványa viszont sokakat megihletett, ezért összegyűjtöttünk néhány képet és videót a jég uralmáról.

A hét elején ennyien korcsolyáztak Balatonbogláron

Balatonlellén pedig idáig tart a jegesedés

Volt, ahol a jég mozgását vizsgálták

Egy rókát azért még elbírt a jég

Kiderült, milyen, ha a víz fölött áthalad egy hóvihar

Innentől pedig átadjuk a helyet a fotósoknak

Fotó: Vörös Ákos - Redphoto
Fotó: Hornyak Photo
Fotó: Vörös Ákos - Redphoto
Fotó: Balogh Steve
Fotó: Schidru Péter
Fotó: Orbán Péter
Fotó: Varga Norbert
Fotó: Schidru Péter
Fotó: Vörös Ákos
Fotó: Ceglédi Ádám
Fotó: Varga Norbert

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben