Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

A lövészárok és a deszkafedezék sem ment meg a süvítő golyóktól - paintballteszt

Aktív Balaton - Cikkek

2016. július 15., péntek — Molnár Zoltán

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Az Enyém a Balaton! tesztsorozatának leggyilkosabb állomásán sikerült a legnagyobb kánikulára időzítenünk a paintball tesztet Balatonfűzfőn. Elmondjuk, miért éri meg lilás foltokat szerezni egy erdőben rohangálva a nyári vakáció alatt.

Amikor a harmadik lövést kapja az ember a fenekébe, na meg egyet az arcába - amitől ugyan megvéd a maszk, de némi ételfesték jut a szájba is -, akkor elgondolkozhat, hogy milyen agyament "sport" ez. Aztán amikor lejön a terepről, rájön egyből, hogy ez nagyon jó volt, ráadásul sokkal több értelme van, mint éles fegyverekkel egymásra lövöldözni egy agyament háborúban, mert a lila folt pár nap alatt elmúlik, egy találat éleslőszerrel sosem.

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Ez a paintball, ami még nem hódította meg annyira a Balaton környékét, mint a kalandparkok, de mi így is találtunk egy egész jó helyszínt Balatonfűzfő-Fűzfőgyártelepen, a bobtól egy kőhajításnyira. Négyen mentünk be a fotós kollégával együtt (aki csak képeket akart lőni, de egy haslövést így is beszedett), és a minimumárért, 2500 forintért tüzeltünk egymásra, fejenként mintegy ötven lőszert (darabja 14 forint), ami taktikától függően 10-15 percig is kitarthat.

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Mint a helyszínen megtudtuk, a pálya 2008 óta létezik a mostani erdős területen, de Papkeszin is van egy hegyvidéki, nagy pályájuk, sőt Füreden is egy másik. Júniustól augusztusig vannak nyitva (délelőtt 10-től estig), szezonon kívül bejelentkezéssel is be lehet jutni játszani. Osztálykirándulásoktól legénybúcsúkon át a csapatépítőkig tartanak itt rendezvényeket. Meséltek is nekünk egy emlékezetes legénybúcsúról, amikor a vőlegényt nőnek öltöztették, és ő volt az egyetlen, akinél nem volt fegyver. Az egyik haveri csapatnak kellett megvédenie őt a másiktól.

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

A két fűzfői pálya előnye a vadregényes, erdős, dombos helyszín mellett, hogy összenyitható kérés esetén, magyarul leszedik az elválasztó hálókat. A kis pályát amúgy kb. két háromfős csapat egymás elleni harcához ajánljuk, a nagyobb simán elbír dupla ekkora bandát is. Aki nyílt terepre vágyik, annak a papkeszi pályát javasoljuk (bár a füredin is csak szalmabálák szolgálnak fedezékül), itt pl. lehet csapatni a legőrültebb játéktípust, a "közönséges mészárlást", amiben két csapat áll szemben egy tág mezőn. De a rókavadászattól az elnök emberein át a párbajig sokféle játék létezik, a honlapon szépen le is írják őket.

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Itt nem csak a lövöldözve rohangálás működik. Állva is lehetséges a puffogtatás, van ugyanis egy céllövölde, ahol Hello Kittyt és tájba olvadó vadkant is likvidálhatunk. Amúgy egy nagyobb és egy kisebb pálya van, deszkákból ácsolt fedezékek, (lövész)árkok, azokon átívelő fahidak és rengeteg fa tarkítják a területet. Már építik az airsoftpályát is, de ennek átadására még várni kell türelemmel.

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Saját tapasztalataink kielégítőek voltak, a kisebb pályán játszottunk, előtte megfelelő eligazítást is kaptunk. Mindenkinek jutott egy-egy pár kesztyű, egy német harckocsizó kezeslábas, egy maszk és természetesen egy fegyver (kezdő paintballozóink a stábból túl melegnek is találták az öltözetet). A terep alapvetően jó, sok a fedezék, bár több olyan is volt, ami két irányból támadó ellenséggel szemben nehezen védhető, bár tény, hogy mi is lehettünk volna többen. Kiemelendő szuper tereptárgy a pályát keresztülszelő (talán természetes) árok és az azon ácsolt deszkahíd. Bónuszpont, hogy a pénzünkért még egy obsitlapot is kapunk a korábban a csapatról készített fotóval ellátva.

Ez a cikk a MasterCard® és a We Love Balaton közös, Enyém a Balaton! kampányának részeként készült el.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!