Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Berecz Zsombor eddigi legjobb vb-helyezését szerezte meg Balatonföldváron

Aktív Balaton - Cikkek

2017. szeptember 11., hétfő — We Love Balaton

Fotó: Cserta Gábor

A Finn dingi hajóosztály világbajnokságát svéd versenyző nyerte.

A svéd Max Salminen győzelmével zárult a Finn dingi hajóosztály balatonföldvári világbajnoksága. Ezüstérmes a francia Európa-bajnok Jonathan Lobert lett, a bronzérmet pedig a holland Nicholas Heiner vitte el. Magyarország legeredményesebb vitorlázója Berecz Zsombor volt, aki összetettben az ötödik helyen végzett.

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

A Medal Race-en, vagyis Éremfutamon az előző hét futam 113 versenyzője közül csak a tíz legjobb vitorlázó indulhatott. Berecz végig kitűnően versenyzett: az első szakaszon még negyedikként kerülte a bóját, a futamban pedig a második helyen végzett. Ezzel összetettben megőrizte 5. helyezését, ami élete eddigi legjobb vb-helyezése.

A verseny után azt mondta, nem teljesen elégedett az eredményével, de fantasztikus érzés volt a magyar szurkolók előtt versenyezni. Ez valóban kivételes alkalom lehetett, hiszen a világbajnokságot többnyire tengeren rendezik meg. A földvári verseny előtt mindössze egyszer csaptak össze édesvízi tó vizén a versenyzők, a 2005-ös moszkvai vb-n.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben