Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Csiga-túra tanösvény

Aktív Balaton - Bringa & Kirándulás

A zalakarosi Csiga-túra tanösvény a városközponttól nyugatra, Zalamerenyétől pedig délkeletre található a Zalakarosi Parkerdő területén: egyik kiindulási pontja a zalakarosi kilátónál, a másik pedig a domb alján található parkolónál található tűzrakóhelynél van.

Séta közben megismerkedhettek az erdő gazdasági és védelmi szerepével, valamint a környéken található gombákkal és erdei állatokkal, de még az itt élő madarak csiripelését is meghallgathatjuk hangostáblák segítségével. Ne felejtsétek el kipróbálni a relaxációs hullámpadokat és a kockaforgatós játékokat!

Tipp: Bár az útjelző nyilak a kilátó irányába mutatnak, mégis érdemesebb fordítva haladni, mivel így az odavezető enyhe emelkedőt nem a visszaúton kell megtenni. Ez a kocsival érkezőknek sem baj, hiszen a kilátó közelében is van parkolási lehetőség.

Útvonal: Kilátó – Záportározó – Odútér – Szánkópálya – Esőbeálló – Madáretető – Park utca
Táv: 1,2 km
Menetidő: kb. 1 óra

Látnivalók:

Elérhetőség

8749 Zalakaros, Zalakarosi Parkerdő
+36 30 474 2130 +36 93 500 200
Módosítanál? Küldd el!

Nyitva tartás

Szakvezetés kérhető a +36 30 474 2130 és a +36 93 537-740 telefonszámokon.

Jártál már itt? Mondd el a véleményed!

Közeli helyek

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben