Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

„Eltűnt puszták nyomában”-tanösvény

Aktív Balaton - Bringa & Kirándulás

A Belső-Somogyban található Kakpuszta egykor csaknem ötszáz fős település volt, de a '70-es évekre elnéptelenedett és szellemfaluvá vált. Bár a természet már visszafoglalta a helyet, azért még láthatók az egykori házak és az iskola maradványai.

Az „Eltűnt puszták nyomában”-tanösvényen nincsenek szintkülönbségek és látványos természeti képződmények, de a hét kilométeres túra egészét belengi az elhagyatott helyek sajátos hangulata. A túra a helyi kisvasút kakpusztai végállomásáról indul. Egy darabig együtt halad a Tőzike tanösvénnyel, majd néhány között állomás után szétválik a két útvonal. A séta során különleges bükkösöket, lápokat és „felrobbantott tavakat” láthattok, illetve azt a helyet is, ahol a Honfoglalás című film egyes jeleneteit forgatták.

Az útvonalat bejárhatjátok önállóan, de kérhettek szakvezetést is a nemzeti parktól. 

Tipp: A tanösvényt meg lehet közelíteni a kisvasúttal, de a vonat csak heti kétszer alkalommal közlekedik. Kocsival vagy biciklivel Nagybajom felől érdemes érkezni, de csak ha az előző napokban nem esett eső.

Elérhetőség

8716 Mesztegnyő, Felsőkak vá.
+36 72 517 200 +36 30 288 1308
Módosítanál? Küldd el!

Jártál már itt? Mondd el a véleményed!

Közeli helyek

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben