Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Töreki Tavak tanösvény

Aktív Balaton - Bringa & Kirándulás

Siófok nyugati határában, a löszdombok közötti völgyben helyezkedik el a 300 hektáros Töreki Természetvédelmi Terület, amelynek legfőbb értéke a Cinege-patak, a környék egyetlen Balatonba torkolló, élővizet szállító vízfolyása. A változatos táj sok élőlénynek ad otthont, amiket a 9 kilométeren húzódó, tizenkét állomásos tanösvény mutat be. Habár a tó a Balaton szinte közvetlen közelében helyezkedik el, mégis elég távol esik ahhoz, hogy partján a legnagyobb nyári nyüzsgésben is pihentető megnyugvást találjon egy-egy horgász és család.

A patak táplálta mesterséges tavak mentén húzódó tanösvény első állomását a 7-es főút Siófok és Balatonszéplak közötti szakaszán a 116-os kilométerkőnél Töreki felé fordulva érhetitek el. Láthattok itt rétihéját, partifecskét és gyurgyalag-kolóniát, de egy madármegfigyelő segítségével a vonulási időszakban számos, hazánkban nem honos fajt is elcsíphettek. Ezen kívül játszótér, tűzrakóhely és két pihenőhely is várja a túrázókat.

Elérhetőség

8600 Siófok, Töreki utca
+36 84 696 236 +36 84 310 117
Módosítanál? Küldd el!

Jártál már itt? Mondd el a véleményed!

Közeli helyek

Programok

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben