Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Csopakot a vörös szín, Badacsonyt az adventi fények foglalják el - programajánló (12.07-09.)

Aktív Balaton - Cikkek

2018. december 6., csütörtök — Kovács Dávid

Fotó: Orbán Péter Photographer

Negyedik alkalommal rendezik meg a hétvégén a Vörös Balatont, ahol a méltatlanul háttérbe szorult balatoni vörösborokat kóstolhatjuk meg; a Balatoni Kör adventi vásárt és gasztropikniket tart Badacsonyban, Siófokon pedig rengeteg futó Mikulás hozza el az ünnepek előszelét. A karácsonyra készülő programok mellett ugyanakkor Péterfy Bori koncertje, SUP-túra és barlangászás is várja az aktívabb programok kedvelőit.

IV. Vörös Balaton (12.08, Csopak)

IV. Vörös Balaton

8000 FT
2018. december 8., szombat 14:00:00
2018. december 8., szombat 18:00:00

@ Jásdi Borterasz

8229 Csopak, Arany János utca 2.
+36 30 733 0113

A Balatonról a legtöbb embernek a fehérborok ugranak be, pedig a vörösek terén is kiváló minőséget találunk a környező borvidékeken. A Vörös Balaton éppen azért jött létre, hogy a köztudatban jelenlévő, a fehérborok oldalára billenő képzeletbeli mérleget egyensúlyba helyezze, és felhívja a figyelmet a kiváló helyi vörösborokra. December 8-án, a csopaki Jásdi Borterasz ad otthont a főrendezvénynek, de több kísérőprogram is lesz, többek között a Szent Donát Birtokon, a Szomszéd Kertjében és a Petrányi Borteraszon.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Balatoni KÖR Gasztro Piknik – Badacsony (12.08.)

Balatoni KÖR Gasztro Piknik – Badacsony

Ingyenes
2018. december 8., szombat 12:00:00
2018. december 8., szombat 20:00:00

8261 Badacsonytomaj, Római út

December 8-án a Balatoni Kör Gasztro Piknik-sorozat következő állomására kerül sor: ezúttal Badacsony lesz a célpont. Az adventi vásárral egybekötött gasztroeseményen a helyi éttermek közül feltűnik a Villa Kabala vagy a nemrég nyitott Tölgyes Kúria, de messzebbről is érkeznek éttermek: feltűnik a Neked Főztem és a Kistücsök csapata, vagy a Kalóz is.

A helyszín a frissTerasz fedett-fűtött parkolója lesz, ahol az éttermek kitelepülése mellett adventi vásárt is rendeznek. Egy badacsonyi gasztro piknik nem is lenne az igazi kitelepülő borászatok nélkül, a környékbeli neves pincészetek mellett többek között a köveskáli Pálffy Pincészet és a csopaki Söptei Pincészet is érkezik Badacsonyba. A kóstolás mellett pedig borszakmai mélységekben is elmerülhetünk, hiszen Fiáth Attila (Master of Wine-jelölt, korábbi interjúnkat itt lehet vele elolvasni) a hegyborokról tart mesterkurzust a Bonvino Hotelben.

A szervezők gondoltak a kisebbekre is: lehet fotózkodni a Mikulással, míg a háttérben zenekarok biztosítják a jó hangulatot.

XI. Balatongyöröki Adventi Forgatag (12.07-08., Balatongyörök)

December 7-én és 8-án már tizenegyedik alkalommal rendezik meg a Balatongyöröki Adventi Forgatagot, ahol nem csupán a fahéj, a sült gesztenye és a forralt bor illatába szippanthatunk bele, hanem koncertekkel is készülnek a szervezők, a legkisebbeket pedig karácsonyi kisvonat várja.

Koltai Lajos a Petrányi Borteraszon

18500 FT
2018. december 7., péntek 18:00:00
2018. december 7., péntek 21:00:00

@ Petrányi Pince

8229 Csopak, Homokbánya út 31.
+36 30 515 7953

Koltai Lajos a Petrányi Borteraszon (12.07., Csopak)

Szintén pénteken Koltai Lajos, Kossuth- és Balázs Béla-díjas operatőr, rendező és érdemes művész lesz a Petrányi Borterasz idei utolsó vacsoravendége. A háromfogásos vacsorát három bor fogja kísérni, további érdekesség, hogy Somogyi Károly szakács az est tematikájához illően, fekete-fehér színösszeállításban készíti el a menüt.

Péterfy Bori & Love Band (12.07., Veszprém)

Péterfy Bori és zenekara már régóta stabil pont a hazai alternatív zenei színtéren, mely a remekül összerakott dalok mellett az énekesnő színpadi jelenlétének és energiájának is köszönhető. Minderről december 7-én a veszprémi Expresszóban is meggyőződhetünk.

Luca-napi programok a Balaton-környékén (12.08-09.)

Luca-napi programok a Balaton-környékén

2018. december 8., szombat
2018. december 9., vasárnap

@ A Balatonnál, több helyszínen
Balatonederics és Balatonfenyves

Ugyan Luca napja csak a jövő héten lesz, már erre a hétvégére is jutnak programok a Balaton mellett a jeles naphoz kapcsolódóan. December 8-án Balatonedericsen kilencedik alkalommal rendezik meg a Luca-napi Forraltbor-főző Versenyt, másnap pedig Balatonfenyvesen tartanak Luca-napi vásárt, számos hagyományőrző programmal, melyekre gyerekekkel is nyugodt szívvel ellátogathatunk.

IV. Mikulásfutás Siófokon (12.08.)

IV. Mikulásfutás Siófokon

2018. december 8., szombat 9:00:00
2018. december 8., szombat 12:30:00

@ Fő tér
8600 Siófok, Fő tér

Szombaton negyedszerre várják Siófokra a sportos Mikulásokat jelmezes futásra. A részvételhez nem szükséges aktív futónak lenni, gondoltak azokra is, akik egyszerűen csak a móka kedvéért szeretnének csatlakozni, és persze a kisebbek számára is lesz egy könnyebben teljesíthető útvonal.

Fotó: Flickr

Téli SUP-kaland a Hévíz-patakon (12.08)

December 8-án a Liquid Citizen szervez SUP-túrát a fagypont alatt is melegen gőzölgő Hévíz-patakon. A nagyjából 3 órás túrát akár a SUP-deszkán állva vagy ülve is teljesíthetjük, miközben hidak alatt, tavirózsák közt suhanunk át.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

DJ a szőlőben – Mikulás Edition (12.08)

DJ a szőlőben – Mikulás Edition

Ingyenes
2018. december 8., szombat 12:00:00
2018. december 8., szombat 22:00:00

@ Homola Borterasz

8229 Paloznak, 0534. hrsz. (Vincellér utca)
+36 70 431 2050

Nemcsak a DJ, hanem a Mikulás is érkezik a szőlőbe szombaton, a paloznaki Homola Pincészet szervezésében. A jó zene és a téli balatoni kilátás mellett cserépkályha és forralt bor is biztosítja majd a kellemes hangulatot, de feltűnik a Czinege-féle Gastro-Hack is Green Eggekben készült húsok társaságában.

Hétvégi túratipp: Csodabogyós-barlang

A hétvégi túratippünket ezúttal megcsavartuk kissé, ugyanis az eheti célpontnál a kaland és a felfedezés öröme is megmarad, mégsem kell tartanunk a változékony időjárástól. Az előzetes bejelentkezéssel látogatható balatonedericsi Csodabogyós-barlangról rossz időben sem kell lemondanunk, a másfél-két óra alatt végigjárható barlanggal bármikor tervezhetünk.

Magyarország tizedik leghosszabb barlangja a Keszthelyi-hegység keleti peremén található, különlegessége pedig, hogy itt nem csupán a különleges képződményekben lehet gyönyörködni, hanem igazi, ugyanakkor kezdők számára is vállalható kihívást jelent a barlang végigjárása.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben