Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Elkészült a horgászok legfontosabb honlapja

Aktív Balaton - Cikkek

2016. május 13., péntek — We Love Balaton

Jelöli, hogy hol és mikor lehet horgászni, de a horgászbarát szállásokat is megtaláljuk rajta.

A napokban írtunk arról, hogy már okostelefonnal is lehet strandbelépőt venni, a mai napon pedig örömmel jelentjük be, hogy a XXI. század már a balatoni horgászokat is elérte: „A honlapunkhoz kapcsolódó új webes felülettel a Balatonhoz látogató vendéghorgászoknak szeretnénk kedvezni, hogy könnyebben megtalálhassák a számukra érdekes szolgáltatókat és horgászhelyeket” – adta hírül weboldalán a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.

Fotó: Balatoni Horgászturisztikai Adatbázis

Az itt elérhető térképes, „Balatoni Horgászturisztikai Adatbázis” névre keresztelt oldal kezelése egyszerű: egy Google Maps motorra tették rá az információkat. Ha például Siófokon szeretnénk horgászni, és rákeresünk a város nevére, akkor a következő képet látjuk:

Fotó: Balatoni Horgászturisztikai Adatbázis

A képen látható jelek magyarázata elég egyértelmű: a piros vonal a horgászható partszakaszokat, a kék pedig azokat a befolyókat jelöli, ahová a balatoni területi jegy érvényes. Ha rákattintunk a minket érdeklő partszakasz vonalára, felugrik egy ablak, ahol olvashatjuk a partszakasz megnevezését és azt, hogy az év mely időszakában horgászható. Ez igen fontos információ, hiszen a balatoni partok nagy része nyáron strandként üzemel, és ezeken az üzemeltetők településenként eltérő módon szabályozzák a horgászatot.

Természetesen 1.0-ás verziójában az adatbázis szükségképpen tartalmaz még hibákat, de ezek létét az alkotók el is ismerik közleményükben: „A partvonalak többségét a műholdképes nézetben jelöltük be, emiatt lehetséges, hogy a normál térkép nézetben nem illeszkedik a piros vonal a partszakaszhoz. Kérjük ebben az esetben váltsanak műholdképre!”

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Emellett a kategóriák számában is megfigyelhető a teljességre való törekvés, de „előfordulhat, hogy néhány szóba jöhető hely elkerülte a figyelmünket, így itt még várható bővülés.” Erre elsősorban a „horgászbarát szállások” esetében várják a jelentkezőket, „melyek a vízparthoz való közelség vagy a nyújtott szolgáltatások miatt vonzóak lehetnek a horgászok számára.” Kedvezmény, hogy a szállásadók számára az idei év folyamán ingyenes megjelenést biztosítanak online felületükön.

A Balatoni Horgászturisztikai Adatbázis kéri a felhasználókat, hogy amennyiben hibát vagy hiányosságot találnak a rendszerben, azt jelezzék a horgaszat@balatonihal.hu e-mail címen!

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!