Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Havas sétákat és vadételeket hoz a hétvége - programajánló (01.25-27.)

Aktív Balaton - Cikkek

2019. január 24., csütörtök — Kovács Dávid

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Eddig egyik téli hétvégére sem lehetett panaszunk a Balatonnál, és ez szerencsére most sem változik. Január 25. és 27. között Oscar-esélyes filmet és klasszikus musicalt is láthatunk majd a tó partján. Az igazán aktívak Tihanyban versenyezhetnek majd téli, havas terepfutáson, a gasztronómia iránt érdeklődőknek pedig érdemes célba venni Badacsonyt: a Gasztrohegy programsorozat újabb állomásához érkezik.

Bohém rapszódia (01.25-27., Siófok)

A napokban öt Oscar-jelölést is kapott Queen-filmet péntektől a hétvége bármely napján elcsíphetjük majd a siófoki Sió Moziban, amit már csak Rami Malek szenzációs alakítása miatt is érdemes megtenni.

Nagyvadak a hegyről – Gasztrohegy (01.25-27., Badacsonytomaj)

Nagyvadak a hegyről – Gasztrohegy

16000 FT
2019. január 25., péntek 12:00:00
2019. január 27., vasárnap 19:00:00

@ Badacsony

8261 Badacsonytomaj, Badacsony
+36 87 571 270

Ugyancsak egész hétvégén át tartó programként Badacsonyban ismét rendeznek Gasztrohegy hétvégét. A programsorozat januári felvonása során a vadételek kerülnek középpontba az összefogásban résztvevő kilenc badacsonyi helyszínen. Olyan különlegességek kerülnek majd a tányérokra, mint a szarvashurka és -comb vagy a vadraguleves, természetesen a hozzájuk passzoló helyi borokkal kiegészítve. A hétvége során a szervezők két exkluzív vezetett túrát is tartanak kóstolókkal kiegészítve.

Résztvevő helyszínek:

Tihany Trail – A téli terepfutás (01.26.)

Szombatra egy igencsak aktív programmal is érdemes tervezni, 8 és 15 km-es távon aznap rendezik meg a Tihany Trail – A téli terepfutás névre keresztelt versenyt, amely a Tihanyi Bencés Iskola felső udvaráról rajtol majd.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Presser–Sztevanovity–Horváth: A padlás (01.26., Veszprém)

Január 26-án a veszprémi Hangvillában játsszák az ifjúság identitásának kérdését firtató A padlást; ez a játék legalább annyira filozofikus, mint a klasszikus mesék többsége: egyszerű, élvezhető, sőt szórakoztató képletbe helyezi a létezés alapkérdéseit, a saját életük felépítését tervező fiatalok élet-halál küzdelmét.

Fotó: Pannon Várszínház

Semmelweis 200 (01.27-ig, Veszprém)

Semmelweis 200

2018. november 16., péntek
2019. január 27., vasárnap

@ Laczkó Dezső Múzeum

8200 Veszprém, Erzsébet sétány 1.
+36 88 788 191

Január 27-ig látogatható a veszprémi Laczkó Dezső Múzeumban a fővárosi Orvostörténeti Múzeum vándorkiállítása, a Semmelweis 200, így a hétvége tökéletes alkalom, hogy meglátogassuk többek közt az „anyák megmentőjének” kéziratait és a nagyközönség elé ritkán kerülő érdekességeket is bemutató tárlatot.

Fotó: Fűzi István - Janus Pannonius Múzeum

Hétvégi túratipp: Csobánc

Hiába a napokban ismét leesett hótakaró, ez sem tántoríthat el bennünket egy szuper hétvégi túrától, melyhez úti célul ezúttal az ilyenkor is viszonylag könnyen megközelíthető Csobáncot ajánljuk. A Diszelről vagy Gyulakesziről is elérhető hegyet már csak a környező tanúhegyekre nyíló téli panorámáért is érdemes megmászni, de kellően tiszta időben akár a Kőszegi-hegységig is elláthatunk. A hegytetőn mindenképpen érdemes elidőzni a csobánci vár romjainál is. A túra utáni levezetésként a gyulakeszi oldalon található Villa Tolnay Borházba ajánlott betérni egy kóstolóra.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben