Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Így indul be a nyár - 5 balatoni program a hosszú hétvégére

Aktív Balaton - Cikkek

2017. június 1., csütörtök — Jene Boglárka

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Lazulós, táncos este Paloznakon a szőlőtőkék között, Tomajba költöző Pancs Gasztroplacc, levendulaszüret Kőröshegyen és visongva bringázás a Balatontól kicsit távolabb, az Ámos-hegyen - a pünkösdi hosszú hétvégére rengeteg izgalmas program szerveződik. Kemény dió volt ötöt kiválasztani a hosszú listából, de azért nekifutottunk, és ez lett belőle.

Pancs Gasztroplacc – Badacsonytomaj (június 3.)

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Badacsonyi Pancs Gasztroplacc

Ingyenes
2017. június 3., szombat 9:00:00
2017. június 3., szombat 17:00:00

@ Pláne Badacsony

8261 Badacsonytomaj, Park u. 18.
+36 20 482 8084

Friss pékáru, zöldség-gyümölcs, házi sonkák és szalámik, szörpök, lekvárok és még ki tudja hányféle finomság vár rátok, hiszen a Balatonhoz költözik a Pancs Gasztroplacc. A menő közösségi piac nevét már ismerhetitek, hiszen története tavaly nyáron kezdődött a pesti Élesztőben. A kezdeményezés akkora sikert aratott, hogy tovább terjeszkedtek a Belvárosi Piacra is.

Június 3-tól már Badacsonyban is „pancsolhattok”, a Pláne és a Kishableány között keressétek a piacot minden csütörtök délután és szombat délelőtt. Nem csak ízletes alapanyagokat, hanem egy igazán egyedi közösségi élményt is szerezhettek, az adok-veszek után a csoportos főzésbe is beszállhattok.

DJ a szőlőben – Paloznak (június 3.)

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

DJ a szőlőben - Virágzás

Ingyenes
2017. június 3., szombat 14:00:00
2017. június 3., szombat 22:00:00

@ Homola Borterasz

8229 Paloznak, 0534. hrsz. (Vincellér utca)
+36 70 431 2050

Paloznakról elsőként a Jazz Piknik jut eszünkbe, pedig Homoláékhoz máskor is érdemes betérni: például június 3-án, mikor lazulós-táncos estét tartanak a szőlőtőkék közt megbújó Borteraszon. A zenét Cyborg Templar hozza, a Sáfránkert Vendéglő pedig a finom falatokról gondoskodik, hogy jobban csússzon a hűvös 100% Balaton, a Paloznak Olaszrizling és a Homola Kékfrankos.

Hogyha elfáradnak a táncos lábak,  a fűbe is letelepedhettek, hogy végignézzétek, hogyan tűnik el a nap a balatoni hegyek mögött. Ha beleszerettek a paloznaki tájba, legközelebb pattanjatok bringára, és tekerjetek egyet a környéken!

Kertmozizz a Balaton-parton! – Balatonakali, Balatonudvari (június 3-4.)

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Ha nem vagytok otthon a kertmozik világában, azt hihetitek, hogy csak elvont művészfilmeket és régi klasszikusokat nézhettek a retró műanyagszékeken üldögélve. Valójában a legújabb sikerfilmeket is láthatjátok, a csillagos ég alatt, pokrócokba takarózva.

Június 3-án szombaton az új Alient vetítik Balatonakalin, Fövenyesen pedig a Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja kerül vászonra. Vasárnap A pótolhatatlan Werner doktort nézhetitek meg a szentbékkállai Pegazus moziban, Balatonakalin az Egy kutya élete, Fövenyesen pedig a Kincsem lesz az esti műsor.

Levendulaszüret Kőröshegyen (június 3-5.)

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Levendulaszüret a Kőröshegyi Levendulásban

2017. június 3., szombat 10:00:00
2017. június 25., vasárnap 18:00:00

@ Kőröshegyi Levendulás birtok
8617 Kőröshegy, Dózsa György köz 0193/36. hrsz.

Merüljetek el a végtelen lila tengerben, szüretre hív a Kőröshegyi Levendulás birtok! Különböző méretű aratótáskák közül választhattok, de még metszőollót és szép kötözőket is kaphattok a helyszínen, hogy megköthessétek saját csokrotokat.

Az egész családot szívesen látják, még a kutyáknak is szabad a bejárás az ötödik születésnapját ünneplő birtokra. Ha pedig megszomjaztok a nagy munkában, felfrissülhettek néhány pohár levendulaszörppel. A szüret június 3-tól egészen 25-ig tart, de mi lehet jobb alkalom a látogatásra a pünkösdi hosszú hétvégénél?

Pünkösdi Libegőzés – Eplény (június 3-5.)

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Pünkösdi Libegőzés

2017. június 3., szombat
2017. június 5., hétfő

@ Bringaréna

8413 Eplény, Malomvölgyi utca 1.
+36 70 425 7674


Libegőzés, visongva bringázás az Ámos-hegy lejtőin, túrázás ugyanitt a juharokkal, vörösfenyőkkel szegélyezett pihenőerdei 
tanösvényeken
, egészen a kilátóig, ahonnan tiszta időben akár a Balatonig is el lehet látni, de a bakonyi dombokig, falvakig mindenképp  – ennyi mindent lehet csinálni egy kicsit eltávolodva a tótól, az eplényi Bringarénában, sőt, a hosszú hétvégén még ennél is többet: ügyességi vetélkedőkkel, mászófallal, ugrálóvárral és mezítlábas ösvényjárással várják a gyerekeket a hegytetőn.


Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!