Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Magyarország közel 3600 barlanggal büszkélkedhet, de a Tapolcai-tavasbarlang az egyetlen, amit csónakkal fedezhetünk fel. Közel 300 méter hosszan evezhetünk, három fős csónakokban, kísérő nélkül. Ha nem érjük be a negyedórás túrával, a felszínen egy tíztermes látogatóközpont is várja a látogatókat kőtapogatóval, vizuális anyagokkal, láva- és jégbarlanggal, 3D-s mozival és földtörténeti érdekességekkel.

A Tapolcai-tavasbarlang keletkezése több mint 12 millió évvel ezelőtt kezdődött, mikor a Tapolcai-medencét még tenger borította, és a víz lassan kivájta az alatta leülepedett mészkő réteget, létrehozva egy háromszintes, tízkilométeres, összefüggő barlangrendszert húsz méterrel a felszín alatt. Tapolca lakói csak 1903-ban ismerték meg a talpuk alatt húzódó csodát, mikor egy pékmester telkén kútásásba fogtak. Tíz évvel később meg is nyitották a látogatók előtt, villannyal ellátva, 1982-ben pedig fokozottan védett képződménnyé nyilvánították, hiszen a járatoknak nem csak hazánkban, de Közép-Európában sincs párjuk. 

A videó a Magyar Turisztikai Ügynökség megbízásából készült az "Itt kell lenned, hogy elhidd!"-kampányhoz.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben