Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Balf egy kis falu a nyugati határszélen, évtizedekkel ezelőtt összeforrt Sopron városával, mégis megőrizte sajátos arculatát. Látványos turista-attrakciókat ugyan nem rejt magában, de a fertő tavi biciklitúrák, a gyógyfürdők, borászatok és építészeti kincsek megérnek egy nyugodt hétvégét.

Balf eldugott, de sokszínű település. Egyesek a fertő tavi kerékpártúrák kiindulópontjaként ismerik, mások a gyógyvizekért keresik fel, melyeket már a római korban is használtak. A fürdőhely a 19. században kezdett népszerűvé válni, ekkor épült fel a gyógyfürdőkórház és a Gyógy-Kastélyszálló. A faluban két jó borászatot is találunk: a Weninger Pincészetben a kékfrankos, syrah és merlot játsszák a főszerepet, a rozépártiakat pedig a Szita Pincészetben várják. Az építészet terén is erős a kis település: olyan gótikus és neobarokk épületeket csodálhatunk meg, mint a 14. századi Szent Farkas-templom, a 18. századi Szent József Fórdőkápolna. Kedvelt célpont a faluközpontban álló első világháborús szobor és a Nemzeti Emlékhely valamint a Zsolnay Porcelánmanufaktúrában készült ivókút is.

A videó a Magyar Turisztikai Ügynökség megbízásából készült az "Itt kell lenned, hogy elhidd!"-kampányhoz.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben