Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Jelmezes regattával és könnyű túrával érkezik az enyhe tél - programajánló (02.08-10.)

Aktív Balaton - Cikkek

2019. február 7., csütörtök — Kovács Dávid

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Az elkövetkezendő napokban egész hétvégén át lehet húst kóstolni hússal a X. Fonyódi Kolbászfesztiválon, szurkolhatunk jelmezes vitorlázóknak, részt vehetünk az Intim Torna Illegál lemezbemutatóján, de az ismét enyhébbre forduló időjárásnak köszönhetően egy Koloska-völgyi túra is remek választás lehet.

X. Fonyódi Kolbászfesztivál (02.08-10., Fonyód)

X. Fonyódi Kolbászfesztivál

Ingyenes
2019. február 8., péntek 16:00:00
2019. február 10., vasárnap 19:00:00

@ Zákányi Kálmán Sportcsarnok
8640 Fonyód, József utca 21.

Egész hétvégén át tart majd a jubileumi, X. Fonyódi Kolbászfesztivál, ahol igazi kolbászkülönlegességeket kóstolhatunk, de termelői forrásból származó sajtok és egyéb húskészítmények, valamint balatoni borok is a standokra kerülnek. A fesztivál minden napjára koncertekkel is készülnek a szervezők, azonban a legizgalmasabb programnak a szombati kolbásztöltő verseny ígérkezik.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Intim Torna Illegál (02.08., Veszprém)

Pénteken a veszprémi Expresszóba érkezik az Intim Torna Illegál lemezbemutató turnéja. A tavaly tavasszal megjelent, sőt nemrég aranylemezzé ért Élni jöttünk új dalai mellett felfrissített színpadi látvánnyal is készül a zenekar a hétvégeindító koncertre.

III. Farsangi Regatta (02.09., Balatonlelle)

III. Farsangi Regatta

2019. február 9., szombat 8:00:00
2019. február 9., szombat 23:00:00

@ BL YachtClub & Apartments

8638 Balatonlelle, Köztársaság utca 36-38.
+36 30 448 3199

Az idei Balatoni Téli Vitorláshét eseményt az időjárási körülmények miatt végül március elejére halasztották, de az eredetileg zárórendezvényként bejelentett február 9-i Farsangi Regattát ettől függetlenül megrendezik Balatonlellén.

A BL Yachtclub versenyén a jelmezben résztvevők különdíjat is kapnak, így a regatta nem csupán nevében lesz farsangi. A befutót követően hagyományteremtő céllal hajós farsanggal is készülnek a szervezők.

Fotó: BL Yachtclub & Apartments

Hétvégi túratipp: Koloska-völgy

Erre a hévégére újra egy könnyed, kisgyerekkel is probléma nélkül teljesíthető kirándulást ajánljunk, melynek célja a Koloska-völgyi kirándulóerdő. Rögtön a túra elején érdemes elidőzni a Koloska-völgyi Vadasparkban, ahol gím- és dámszarvasok, muflonok, fürjek és tőkésrécék is élnek. A kirándulóerdőben egy a helyi állatfajokat és geológiai formációkat bemutató tanösvényt is találunk, de a környék főattrakciója a Koloska-szikla, ahová kiépített erdei lépcsősoron kapaszkodhatunk fel.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben