Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Ki a szabadba, át az új évbe! – programajánló (12.27-31.)

Aktív Balaton - Cikkek

2018. december 28., péntek — Kovács Dávid

Fotó: Újévi Csobbanás

Még az év utolsó hétvégéjén is tartogat annyi elfoglaltságot a Balaton, hogy bőven tudunk válogatni közöttük, de arra érdemes készülni, hogy a legtöbb programért ki kell mozdulnunk a szabadba. Lesz gasztro- és pezsgőtúra, futógála, kajakozás és vitorlásverseny is, de Veszprémben koncertezik a PASO, és persze a szilveszteri bulikról és vacsorákról sem feledkeztünk meg.

Év végi disznóságok – Gasztrohegy (12.28-30., Badacsonytomaj)

Év végi disznóságok – Gasztrohegy

2018. december 28., péntek 12:00:00
2018. december 30., vasárnap 19:00:00

@ Badacsony

8261 Badacsonytomaj, Badacsony
+36 87 571 270

December 28. és 30. között kerül sor az idei utolsó badacsonyi Gasztrohegy hétvégére, amelyen ezúttal a küszöbön álló újévhez kapcsolódóan különböző füstölt disznóságok kerülnek a tányérokra, melléjük pedig gondosan kiválasztott borokat kóstolhatunk.

Résztvevő helyszínek:

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Pannonia Allstars Ska Orchesra (12.28., Veszprém)

Jó eséllyel nem tévedünk, ha úgy gondoljuk, mindenkinél lesz mit ledolgozni a karácsonyi lakomákat követően, erre a Pannonia Allstars Ska Orchestra koncertje tökéletes lehetőség a veszprémi Hangvillában. Az ismert ska zenekar karibi ritmusai december 28-án csendülnek fel a királynék városában.

Kéknyelű Pezsgő-túra (12.29., Badacsonytomaj)

Szombaton az Istvándy Borműhely is a szabadba csábít a már hagyományosnak számító Kéknyelű Pezsgő-túrával, melynek célpontja a Kisfaludy-kilátó, ahol megkóstolhatjuk a névadó kéknyelű pezsgőt, forralt borral és meleg teával is lehet számítani. Szilveszteri túra lévén a virsli sem maradhat el, az emelkedett hangulatról pedig DJ gondoskodik majd.

Fuss Neki – I. Szilveszteri Futógála (12.30., Balatonlelle)

A hét utolsó napjára is jut szabadtéri program, Balatonlellén ekkor rendezik meg a Fuss Neki - I. Szilveszteri Futógálát, hogy szó szerint nekifuthassunk 2019-nek. A versenyzők három távon - 8500, 4250 és stílszerűen 2019 méteren - állhatnak rajthoz az ingyenes gálán.

Fotó: unsplash.com

Szilveszter az Expresszóban (12.31., Veszprém)

A veszprémi Expresszó ott folytatja szilveszteri buliját, ahol tavaly abbahagyta. Stan & Pan (Oxygen & Elf) vezetésével igazi fesztiválhangulat várható, klasszikus házibuli-himnuszokkal.

VI. Szilveszteri Regatta (12.31., Balatonlelle)

Nincs évzárás a balatonlellei Szilveszteri Regatta nélkül sem, a vitorlásversenyt idén már hatodik alkalommal rendezi meg a BL Yachtclub csapata. A szervezők a versennyel is szeretnék bizonyítani, hogy a Balatonon nem csak nyáron történnek izgalmas dolgok, ezzel pedig mi is csak egyetérteni tudunk.

Fotó: We Love Balaton

Szilveszteri vacsora a Sparheltban (12.31-01.01., Balatonfüred)

Miután sikerült kicsit megkönnyebbülni a karácsonyi finomságokat követően, máris készülhetünk a szilveszteri vacsorára, melyet a balatonfüredi Sparheltban is elkölthetünk, de másnap is várnak mindenkit korhelylevessel, valamint lencsefőzelékkel.

Szilveszteri vacsora a Neked Főztemben (12.31., Balatonfüred)

Ugyancsak Balatonfüreden, a Neked Főztemben ötfogásos, pezsgő- és borsorral is kiegészíthető vacsorával várnak mindenkit, aki nem szeretne otthon bajlódni a szilveszteri vacsorával. A gondosan összeállított menüsort itt is lencsefőzelékkel zárják éjfél után.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Mi a Kő Szilveszter (12.31., Köveskál)

A köveskáli Mi a kő - Káli-medencei Borok Házában élőzenével is kedveskednek a vacsora mellé, Kovács Péter énekes-zongorista játszik majd az este során, melyet laza hangulatúra, de az ételeket tekintve tradicionálisra terveznek, hiszen a lencse mellett lesz malacsült, valamint töltött káposzta is.

Újévi Csobbanás

2019. január 1., kedd 11:00:00
2019. január 1., kedd 0:00:00

@ Szigligeti strand

8264 Szigliget, Soponyai út, hrsz. 887/2
+36 87 461 355

Újévi Csobbanás (01. 01., Szigliget)

Mint 2011 óta minden évben, idén is lesznek olyanok, akik a pár fokos Balatonban köszöntik az újévet. Az Újévi Csobbanás alapötletéről idei téli kiadványunkban mesélt Szigliget polgármesetere, Balassa Balázs. A mottó szerint aki január 1-én megfürdik a Balatonban, egész évben egészséges lesz.

A résztvevők célja, hogy elsőként érjék el a parttól kb. 20-30 méterre elhelyezett karácsonyfát. Az első csobbanáson még csak 35-en vettek részt, tavaly már 500-an kezdték így az évüket, 2019-ben pedig a szervezők legalább ennyi résztvevőre számítanak.

Fotó: Újévi Csobbanás

Hétvégi túratipp - Túra a Béke Sztúpához

Ilyenkor év végén különösen aktuális, hogy testileg és lelkileg is meg tudjunk újulni, ezért 2018 utolsó hétvégéjére a zalaszántói Béke Sztúpát ajánljuk úti célként, ahol minden adott a 2019-re való felkészüléshez. Közép-Európa első buddhista szentélyét kocsival a legkönnyebb megközelíteni, de Zalaszántó központjából gyalog is nyugodtan nekivághatunk a Kovácsi-hegynek. Utunk présházak közt, a Zalai-dombság panorámája által övezve vezet a sztúpának helyet adó Világosvár nevű tisztáshoz.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

A szentélyt körülvevő parkot Emberi Jogok Parkjának nevezik, itt a fák közé kifeszítve rengeteg imazászlót találunk, melyekről úgy tartják, hogy a rajtuk álló jókívánságok és imádságok a szél segítségével jutnak el az emberekhez. A Buddha szent ereklyéit őrző sztúpát a teljes lelki megtisztulás érdekében a hagyomány szerint háromszor érdemes körbesétálni az óramutató járásával megegyező irányban, de a közeli Meditációs házban végképp átadhatjuk magunkat a hely szellemiségének.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben