Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Kilátóra fel! Innen nézd a Balatont: balatonlellei Kishegy

Aktív Balaton - Cikkek

2018. július 16., hétfő — Rutai Lili

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

A déli part Badacsonya a lellei part fölött helyezkedik el. A kilátásért, és az útba eső borászatokért is érdemes megmászni ezt a dombot!

Kishegy

8638 Balatonlelle, Kishegy telep
+36 85 554 930

Balatonlellétől mindössze 3 km-re található a 300 méter magas csúcs, amely nem mellesleg a Dél-balatoni Borút része. A sárga jelzéseket követve a Garamvári Szőlőbirtok, aztán tovább a Pócz és a Konyári pince, a Hegyi Csárda és a Konyári Vendégház várja a túrázókat. A tetőn pedig a  Szent Donát-kápolna mellett a Majthényi Présházban lehet megpihenni. A kápolnában évente már csak egyszer, Szent Donát napján miséznek, de kívülről is csodás látványt nyújt. 

A Kishegy másik nevezetessége a Parkerdő. A fák között járva egészen Pécsig elsétálhatunk. Nem véletlen a név: nyugalom szigetének tartják az ezen átvezető túraútvonalat.

Hogyan jutok oda? Balatonlellén az öreg gémeskútnál kell elindulni felfelé, innentől nem lehet eltéveszteni az ösvényt. A Bahart kikötő mellől kisvonat is indul, ez egészen a présházig felvisz. Ugyanezen az úton persze kocsival is fel lehet kapaszkodni.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton
Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton
Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton
Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben