Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Kilátóra fel! Innen nézd a Balatont: Fülöp-hegyi kilátó

Aktív Balaton - Cikkek

2018. július 9., hétfő — Rutai Lili

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Az északi part egyik legszebb kilátása Révfülöp felett található, a Fülöp-hegyi Millennium kilátóból. A látvány annyira magával ragadó, hogy több írót is megihletett.

Fülöp-hegyi kilátó

8253 Révfülöp, Mogyoró utca 15.
+36 87 464 244

"A révfülöpi Fülöp-hegyről nyílik a világ egyik legszebb tája. Vannak magasabb hegyek, nagyobb vizek, de ahol a vulkáni kúpok csodás sokasága találkozik a széles víztükörrel, ilyen legfeljebb a Brazil partoknál, Rio de Janeiro partjainál van" - írta egykor Cholnoky Jenő. Ráadásul 2001-ben megépült a Millennium kilátó, ahonnan még szebb a kilátás.

Pelényi Gyula tervei alapján épült az őrtoronyra emlékeztető épület, melynek tetejéről teljes panoráma nyílik. A látogatás ingyenes, és egész évben lehetséges.

Hogyan jutok oda? A 71-es főútról Kővágóörs felé kell lekanyarodni, majd a Petőfi és a Kilátó úton át vezet fel az út. Gyalog Révfülöp belvárosából körülbelül egy órás séta, de egész úto táblák segítenek tájékozódni.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton
Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton
Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton
Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben