Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Kilátóra fel! Innen nézd a Balatont: Szigligeti vár

Aktív Balaton - Cikkek

2018. július 18., szerda — Rutai Lili

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

750 évvel ezelőtt a törökök ellen védett, az utóbbi időben "már csak" gyönyörködtet, 2013-ben pedig megújult a Szigligeti vár.

Szigliget vára

8264 Szigliget, Kisfaludy utca 26.
+36 87 461 355

Sokak szerint innen nyílik a legszebb kilátás a tóra: délen a Balaton, északon pedig a tapolcai tőzeges mezőség és hegyek láthatóak a romokról. A várat a tatárjárás utáni években építtette a tihanyi bencés apátság, majd több mint 400 évig állt a Balaton partján. A 2013-as komplex megújítás  során új falak, tetők, tornyok épültek, emellett új kiállítóhelyek jöttek létre, kápolnát és kovácsműhelyt alakítottak ki. Bár ezek miatt rossz időben is érdemes ellátogatni ide, tiszta időben az igazi, amikor a fél Balatont és a Tapolcai-medence híres tanúhegyeit is látni. 

Hogyan jutok ide? A 71-es főútról Szigligetnél kell lekanyarodni, majd követni a táblákat. Az Öregfalu temploma melletti parkolóban hagyhatjuk az autót. Innen macskaköves út vezet fel a várhoz.

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton
Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton
Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton
Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben