Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Kilátóra fel! Innen nézd a Balatont: Tóti-hegy

Aktív Balaton - Cikkek

2018. augusztus 12., vasárnap — We Love Balaton

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Sokak szerint legkisebb tanúhegyről nyílik a Balaton legszebb kilátása. Építmény nélkül is teljes fent a panoráma, ráadásul a kilátásért szenvedni sem kell.

Tóti-hegy

8283 Káptalantóti, Tóti-hegy
+36 87 471 125

A Tóti-hegy "csak" 242 méter magas, de a kilátás a csúcsról nagyon-nagyon szép. A lankás emelkedőn nem nehéz felmászni, csak a hegytetőre vezető út pár métere meredekebb kicsit. Megéri felküzdeni magunkat: a többi tanúhegy, a Balaton-felvidék és nem utolsó sorban maga a tó látványa kárpótol az izzadságért. 

Persze ha valaki nem akar egészen a csúcsig mászni, akkor is érdemes elindulni. Egyrészt az elhagyatott kőfejtő, másrészt a megüresedett és omladozó pincék és házikók miatt, melyek fölött a természet átvette az uralmat. Harmadrészt az árnyékos, zöld kis ösvényeken sétálni is maga a csoda.

Hogyan jutok ide? Két úton is fel lehet jutni a hegyre. Az első útvonal Salföldről indul, és egy kicsit hosszabb. A másikhoz Káptalantóti felől kell elindulni, esetleg az Istvándy Pincészet meglátogatása után. Mi az utóbbit ajánljuk, nem csak a picészet híres Kéknyelűje miatt. Innen a két kilóméteres út körülbelül egy órát vesz igénybe.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton
Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton
Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton
Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton
Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben