Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Libasültes hétvégét kívánunk! – programajánló (11.10-12.)

Aktív Balaton - Cikkek

2017. november 9., csütörtök — Jene Boglárka

Ahogy hűvösödik az idő, egyre ritkábban merészkedünk ki a szabadba. Bár a Balatonnál ilyenkor is megéri beiktatni egy-egy hegyi túrát, a kevésbé bevállalósoknak sem kell unatkozniuk. Egy estére felidézhetjük a nyári fesztiválok hangulatát, Európában elsőként láthatunk egy amerikai színdarabot, és felfedezhetjük a Bakony ízeit. A hétvége középpontjában persze a Márton-napi mulatságok állnak majd: a Balaton-part minden szegletében várnak ránk az ízletes libasültek és az új évjárat borai.

Ocho Macho & Maszkura és a Tücsökraj – Veszprém (11.10.)

Ocho Macho & Maszkura és a Tücsökraj

2000 - 2500 FT
2017. november 10., péntek
2017. november 10., péntek

@ Expresszó Klub

8200 Veszprém, Brusznyai út 2.
+36 20 938 0411

A veszprémi Expresszóban most már teljes gőzzel dübörög a szezon. November 10-én a nyári fesztiválok hangulatát idézik meg a klub falai között: az Ocho Macho hozza a reggae, punk és rock'n'roll elemeket ötvöző bulizenét, melyet ők csak „huppogásnak” hívnak. Vendégük pedig a Maszkura és a Tücsökraj lesz, akik hasonlóan besorolhatatlan, de nem kevésbé szórakoztató stílust képviselnek.

Az Expresszó kínálatát érdemes követni, hiszen már egészen december végéig be vannak táblázva olyan ígéretes fellépőkkel, mint Péterfy Bori vagy épp a Quimby.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Holt Költők Társasága – Veszprém (11.10-11.)

Tom Schulman: Holt költők társasága

3100 - 3600 FT
2018. február 23., péntek
2018. február 23., péntek

@ Veszprémi Petőfi Színház

8200 Veszprém, Óvári Ferenc utca 2.
+36 88 564 220

„Carpe Diem, ragadd meg a napot” – kezdi az oktatást Mr. Keating, a különc irodalomtanár a konzervatív Welton Akadémián. Diákjaival széttépeti a tankönyvet, mert azt akarja, hogy felfedezzék, a költészet maga az élet. Az iskolában megjelenik a lázadás szelleme.

Keating alakjához szinte ösztönösen kapcsoljuk Robin Williams legendás alakítását, de Tom Schulman színdarabjával új oldalról láthatjuk az ismert karaktereket – méghozzá Európában először. Ezen a hétvégén pénteken és szombaton láthatjátok az előadást a Veszprémi Petőfi Színház színpadán, de ha lemaradnátok róla, novemberben még számos alkalommal bepótolhatjátok. Jegyeket ITT vásárolhattok.

IV. Bakony Expo – Veszprém (11.10-12.)

IV. Bakony Expo

Ingyenes
2017. november 10., péntek 9:00:00
2017. november 12., vasárnap 19:00:00

@ Veszprém Aréna

8200 Veszprém, Külső-kádártai út 5.
+36 88 688 500

Negyedik alkalommal rendezik meg a bakonyi ízek vásárát a Veszprém Arénában. A három napos rendezvényen helyi termelők és kézművesek portékáiból válogathattok: díjnyertes borokat kóstolhattok a Tornai Pincészetnél, kovászos kenyereket vehettek a Búzalelke Pékességtől és házi készítésű szörpöket szerezhettek be Zsusskánál vagy a Tamás Pincénél – hogy csak pár nevet említsünk a kiállítók közül.

A vásárlás mellett a tájegységre jellemző gasztronómiai és népi hagyományokat is megismerhetitek: lesznek hagyományőrző játékok, táncos komédia, látványkovácsolás, állatsimogató, de még disznóvágást is tartanak.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Márton-napi borvacsorák a Balaton körül (11.10-13.)

Márton-napi programok a Balaton körül

2017. november 17., péntek
2017. november 19., vasárnap

@ A Balatonnál, több helyszínen
Badacsonytomaj, Balatonfüred, Balatonlelle, Kötcse, Szent György-hegy és Zamárdi

Szombaton elérkezik Szent Márton napja – ahogy országszerte, a Balaton körül is rengeteg programmal készülnek a helyi vendéglátók.

A középpontban természetesen a liba-ételek lesznek, csak hogy néhány fogást kiemeljünk a széles választékból: a Gutman Borpincében 
sparheltben sült libacombot szolgálnak fel, a Koczor Pincészetben kemencében sülnek majd a finomságok. A Sparheltben libazúza-paprikást, a Szászi Birtokon töltött libanyakat kóstolhattok. A Pócz Pincészetben füstölt libamell lesz a sólet mellé, a Villa Mediciben szilvalekvárral kínálják a libamájat, a Sáfránkertben mousse-t készítenek belőle a céklaleveshez, de Laposáéknál, a Dobosi Pincészetben és a BL Yachtclubban is vacsorázhattok. A Kristinus Birtokon Tompos Kátya és Hrutka Róbert koncertje egészíti ki a programot, a Márgában pedig három séf és a Thetis borbirtok különleges összefogását élvezhetitek.

A változatos liba-fogásokon kívül attól is különlegesek ezek a vacsorák, hogy a legtöbb pincészet itt mutatja be új borait a vendégeknek, így az elsők között kóstolhatjátok meg az új évjáratot.

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

3 Légli, 3 helyszín, 3 hangulat – Balatonboglár (11.11.)

3 Légli, 3 helyszín, 3 hangulat

2017. november 11., szombat 11:00:00
2017. november 11., szombat 20:00:00

@ Balatonboglár és Szőlőkislak
Légli Szőlőbirtok és Borászat (Balatonboglár), Kislaki Bormanufaktúra és Légli Kerámia Manufaktúra (Szőlőskislak)

Balatonbogláron sem feledkeznek meg Márton napjáról, a Légli fivérek úgy ünnepelnek, mint még soha. Persze a bor és a libasült itt sem maradhat ki a programból, de emellett három testvér három különböző világába is betekinthetünk, hiszen egyszerre nyitják meg kapuikat a közönség előtt. 

Boldog Márton napot egyiküknek sem kell kívánni, de Ottó szőlőbirtokán (Légli Borászat) pincetúrát és újborkóstolót tartanak, este pedig Lovász Irén népdalénekes szórakoztatja a vendégeket. Attila fazekasházában láthatjátok, hol készülnek a Légli-kerámiák, Gézánál pedig a híres Kislaki-borok mellett Grecsó Krisztián íróval is találkozhattok.

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben