Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Litkey megnyerte 13. Kékszalagját

Aktív Balaton - Cikkek

2017. július 6., csütörtök — We Love Balaton

A Festipay szinte végig szoros küzdelmet vívott a Fifty-Fifty-vel. Józsa Mártonék a célban megóvták a versenyt, de az óvási bizottság elutasította a kérelmet.

Nagyon kis szél és nagy meccs jellemezte a 49. Kékszalagot, melynek végén Litkey Farkas ért be elsőként a célba. Második helyen a Fifty-Fifty ért be, a harmadik helyet a Team Black Jack szerezte meg.

Kekszalag.hu tudósítása szerint a Fifty-Fifty a célban bejelentette óvási szándékát. Józsa Márton, a hajó kormányosa a beérkezést követő interjúban elmondta, hogy ők úgy látták, a Festipay Balatonkenesénél szabálytalankodott, mert hozzáért a bójához.

UPDATE:
elutasították a Fifty-Fifty óvását, hivatalosan is Litkeyék a bajnokok. A Fifty-Fifty a döntést követően ezt írta ki Facebookon: "Az óvásunkat bizonyítás hiányában elutasították, de nem értünk egyet - minden videón látszik ahogy nekimegy a bójának az ellenfelünk, de ezeket a felvételeket nem tekintette meg a bizottság, a versenybírók pedig semmit se láttak."

A verseny hivatalos honlapja szerint mintegy 250 hajó órákig vesztegelt Siófok közelében a teljes szélcsendben. Miközben a katamaránok már célba értek, ők még csak ezután jutottak át a nyugati medencébe. Rájuk még legalább egy éjszakányi vitorlázás vár azután, hogy a forróság, illetve a gyenge és kedvezőtlen irányú szél alaposan próbára tette őket.

A hivatalos végeredmény:
1. Festipay 10:05:17
2. Opel Fifty-Fifty 10:23:26
3. Team Black Jack 10:25:39
4. Eurovit 11:06:34
5. SAFRAM 11:57:38

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben