Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Márton-napi vacsoradömpinggel érkezik a hétvége - programajánló (11.09-11.)

Aktív Balaton - Cikkek

2018. november 8., csütörtök — Kovács Dávid

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Az előttünk álló hétvégét elsősorban a Márton-napi programok határozzák meg, a kötelező libavacsorát követően azonban interaktív tárlatvezetést, jazzkoncertet és egy Csinibaba-előadást is beiktathatunk.

Márton-napi programok a Balaton környékén (11.01-11.11.)

Márton-napi programok a Balaton környékén

2018. november 1., csütörtök
2018. november 19., hétfő

@ A Balatonnál több helyszínen
Balatonboglár, Balatonlelle, Csopak, Gyenesdiás és Paloznak

A hétvégi gasztroprogramokat szinte kivétel nélkül a Márton-nap határozza meg, ennélfogva főleg libaételek kerülnek az asztalra. A Balaton körül rengeteg helyszínen készülnek a jeles napra, részt vehetünk Márton-napi vacsorán a Kishegyen, Balatonszentgyörgyön kemencés libasültet ehetünk, de hat csopaki és paloznaki vendéglátóhely is összefog majd november 11. alkalmából.

Részletes gyűjtésünk a Márton-napi programokról ide kattintva érhető el.

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Interaktív tárlatvezetés a Bakonyi Házban (11.09., Veszprém)

November 9-én érdekes koncepció mentén járhatjuk körbe Lipéczné Karsai Henriett néprajzkutató muzeológus vezetésével a veszprémi Bakonyi Házat. Mindössze egy mécsessel a kezünkben fedezhetjük fel a szalmatetős, döngölt padlós épületben, hogyan élt egykor a környéken a református kisnemesi lakosság.

Bakony Expo 2018 (11.09-11., Veszprém)

Veszprém Aréna ad otthont idén a Bakony Expónak, ahol megismerkedhetünk a környékre jellemző ízvilággal, receptekkel és különlegességekkel. A bakonyi ízek vásárához rengeteg kulturális- és gyermekprogram is társul.

Fotó: Bakony Expo

Csinibaba (11.09. és 11.11., Veszprém)

Ezen a hétvégén pénteken és vasárnap is előadják a veszprémi Hangvillában a Csinibaba című, Tímár Péter által rendezett és Márton Gyula által írt film eredeti, színpadi változatát. Az 1997-ben bemutatott, mára már klasszikusnak számító zenés vígjáték a ’60-as évek elejére repít vissza bennünket, a cselekmény középpontjában pedig a KISZ által meghirdetett Ki mit tud? áll.

A Magyar Nyelv Napja a Balatonnál (11.10-13., Balatonfüred, Zamárdi)

A Magyar Nyelv Napja Balatonfüreden

2018. november 10., szombat
2018. november 13., kedd

@ Balatonfüreden több helyszínen
Balatonfüred

Balatonfüreden is szerveznek programokat a hétvégén a Magyar Nyelv Napja alkalmából. Szirtes Edina Mókus és Jammal közös koncertjével indul a november 10. és 13. közt zajló programsorozat, melynek fókuszában a kétszáz éve született Arany János lesz.

Fotó: unsplash.com

Hétvégi túratipp – Túra a Béke Sztúpához

Erre a hétvégére a zalaszántói Béke Sztúpát ajánljuk úti célként egy könnyed őszi túrázáshoz. Közép-Európa első buddhista szentélyét kocsival a legkönnyebb megközelíteni, de Zalaszántó központjából gyalog is nyugodtan nekivághatunk a Kovácsi-hegynek. Utunk présházak közt, a Zalai-dombság panorámája által övezve vezet a sztúpának helyet adó Világosvár nevű tisztáshoz. 

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

A szentélyt körülvevő parkot Emberi Jogok Parkjának nevezik, itt a fák közé kifeszítve rengeteg imazászlót találunk, melyekről úgy tartják, hogy a rajtuk álló jókívánságok és imádságok a szél segítségével jutnak el az emberekhez. A Buddha szent ereklyéit őrző sztúpát a teljes lelki megtisztulás érdekében a hagyomány szerint háromszor érdemes körbesétálni az óramutató járásával megegyező irányban, de a közeli Meditációs házban végképp átadhatjuk magunkat a hely szellemiségének.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben