Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Még a korábbiaknál is mozgalmasabb lesz a nyár Zamárdiban

Aktív Balaton - Cikkek

2019. március 1., péntek — We Love Balaton

Fotó: Strand Fesztivál

Egy napra két fontos Zamárdival kapcsolatos hír is érkezett: eldőlt, hogy a déli parti település lesz a Budapestről elküldött Red Bull Air Race idei helyszíne, valamint a Strand Fesztivál szervezői is új fellépőket és további programokat jelentettek be.

Eldőlt, hogy július 13-án és 14-én Zamárdi ad majd otthont az idei Red Bull Air Race magyarországi futamának. Ez azt jelenti, hogy közvetlenül a Balaton Sound utáni hétvégén is várhatóan nagy tömegek érkeznek a környékre.

Az Air Race idei budapesti futama nem kapott engedélyt Tarlós István főpolgármestertől, a szervezőknek ezért kellett új helyszín után nézni. Tarlós az Indexnek azt mondta, hogy a verseny túl nagy zajjal és jelentős forgalomkorlátozásokkal jár, ezért nem támogatta, hogy a fővárosban rendezzék idén is. A Balaton környékén több település is szóba került alternatív helyszínként: elsőként Keszthely jelentkezett a rendezésre, de Fonyód is felmerült lehetőségként. 

Fotó: Red Bull Air Race

A Red Bull sajtóközleménye szerint a budapesti versenyre vásárolt jegyeket teljes összegben vissza lehet váltani az eredeti értékesítési helyeken, a szervezők pedig azt ígérik, hogy hamarosan nyilvánosságra hozzák a jegyvásárlási lehetőségeket a balatoni versenyre.

Visszatérő fesztivál és új nevek

Zamárdiban az augusztus 20-i hétvégén ismét megtelik majd az alig 2500 főt számláló település, ekkor ugyanis két nagy fesztivál, a Strand Fesztivál és a B.my.Lake is egyszerre foglalja el a szabadstrand nagy részét.

A STRAND Fesztivál szervezői ma újabb húzóneveket jelentettek be: itt lesz Steve Aoki, a tortadobálásairól ismert amerikai DJ, érkezik Modestep és Sigma DJ-szettje, valamint a francia DJ-páros, Ofenbach is fellép. Korábban már John Newman, a Bastille, Dimitri Vegas & Like Mike és Anne-Marie koncertjét is bejelentették az idei Strandra.

Fotó: Strand Fesztivál

A már tanulmányozható részletes programból kiderül az is, hogy a három színpadon nagyon erős lesz a hazai felhozatal, ráadásul - ahogy a szervezők fogalmaznak - a 4. Petőfi Zenei Díj gálájának (augusztus 20.) is helyszínt biztosító Strand történetében először játszik majd a fesztiválon a Hooligans, Krúbi, a Csaknekedkislány, illetve Geszti Péter is egy különleges best of műsorral érkezik majd a Balaton partjára.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben