Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Megújul az észak-balatoni vasúti közlekedés is

Aktív Balaton - Cikkek

2017. január 4., szerda — We Love Balaton

Fotó: We Love Balaton

A tervek szerint 2018 nyarára a teljes dél-balatoni vonal megújul, és most kiírták az első tendert az északi vasútvonal korszerűsítésére is.

A Szabadbattyán-Tapolca-Keszthely vasútvonal korszerűsítésének és villamosításának az első ütemére azok tehetnek ajánlatot a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. felhívása szerint, akinek az előző lezárt három üzleti évben a felsővezeték-építési és/vagy vasútépítési és/vagy kiegészítő építési munkákból származó nettó árbevétele elérte a 16 milliárd forintot.

Fotó: Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

A munka a villamosításon és az áramellátáson kívül magában foglalja a váltók fűtését, 60 kilométer optikai kábel lefektetését, az összevont vasúti üzemirányítási rendszer telepítését, továbbá 8 állomáson a felsővezeték energia távvezérlésének létesítését. Az ajánlatok értékelésénél 50-50 súlyszámmal szerepel a minőség és az ár, a beadási határidő február 7.

Az északi vonal villamosításával jelentősen csökkenne a menetidő – Budapest Déli pályaudvar és Balatonfüred között körülbelül egy óra negyven percre –, mivel Székesfehérváron nem lenne szükség a vontatójármű cseréjére, mozdonyos vonatoknál ezt a szerepet Balatonfüred venné át.

A villamos felsővezeték azért épülne ki Aszófőig – a település Füredtől néhány kilométerre található –, mert ott lehet a legegyszerűbben csatlakozni az országos nagyfeszültségű hálózatra, így a település határában épülne meg a villamos-alállomás.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben