Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Mihez kezdhet egy üres strand télen?

Aktív Balaton - Cikkek

2017. november 20., hétfő — Iván Viktória

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Csak néhány napja nyílt meg, a helyiek máris kipróbálták és „bebírták” a szigligeti strandon nyílt jégpályát és szaunát. A szigligetiek már évek óta rendeznek karácsonyfa állítást és újévi csobbanást a Balatonban, most se voltak restek. Ezek után mondja valaki, hogy nem lehet mit csinálni az őszi-téli Balatonon.

Szigligeti strand

8264 Szigliget, Soponyai út, hrsz. 887/2
+36 87 461 355

Nyáron olyan nagy a tömeg, hogy egy törülközőt se lehet letenni, így most látszik igazán, milyen szép a szigligeti strand. Nem úgy néz ki, mintha az apokalipszisra várna, nem látunk rozsdás vasat, málló festéket. Még zöld a gyep, repkednek a madarak, egy sátorból pedig meleg fény árad. Még Három Platán névre hallgató büfé is nyitva tart, egy kisebb csapat össze is gyűlt előttük, a forralt bortól pedig kifejezetten jó a kedvük.

A nyáron pont a Három Platán bérlője volt az, aki megkereste a szigligeti képviselő-testületet azzal az ötlettel, hogy jó lenne tovább bővíteni a téli attrakciókat egy műjégpályával. A szigligeti önkormányzat évek óta gondoskodik arról, hogy ősszel és télen is legyen élet a strandon, ilyen program a Süllőfesztivál és az Újévi Csobbanás is. Megszületett a határozat: ha a Három Platán vállalja, hogy télen is nyitva tart, az önkormányzat bérel egy 30 x17 méteres műjégpályát. November 15-én nyitott a műjégpálya, és egészen február 15-ig minden nap lehet náluk korcsolyázni.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Már majdnem besötétedett, felkapcsolták a jégpálya mellett a fényeket. Egy nappal a megnyitó után a jég még friss és érintetlen, nincs összekarcolva, alig néhány vonal jelzi, amerre az első korizó veszi a kanyart. Még egyedül van, ami elég exkluzív élmény, de már iskola után felbukkannak a gyerekek néhány fiatallal együtt. 800 forintért 2,5 óráig lehet korcsolyázni, korcsolyát biztosítanak.

Ha nem is fagy be a Balaton, közel van a víz, és két tripla leszúrt Rittberger közben a tavat is látni lehet. A pálya mellett elhaladó helyi nő megjegyzi a hozzánk csapódott szintén helyi srácnak, hogy milyen jó, hogy itt a jégpálya, lehetne nyáron is ilyen. „Csak ha maga fogja fújni, hogy ne olvadjon el” – jön a válasz, majd csendben hozzáteszi – „mindjárt beszólok a Platánba, hogy ne mérjék olyan bőven a forralt bort.”

Csak egy ugrás a Balaton

A strand másik végén álló új épület a szauna. Felső szintjén napozóterasz lesz meleg időben, a közel 150 négyzetméteres alsó szinten férfi és női, valamint gyermek vizesblokk, egy kismama szoba, illetve családi öltözők lettek kialakítva. Rebesgetik, hogy idővel lehet, hogy fitnesztermet is berendeznek itt.

Az emeleten két finn és egy infraszauna található zuhanyzókkal. Még mindennek új illata van, faillat és a szaunából kiszabaduló gőzök töltik meg a levegőt. Bent idős helyi bácsik „piroslanak”. A polcokon sorakoznak az illatos finn szaunaolajok és törülközők – látszik, hogy az üzemeltető komolyan vette a dolgát, viszont az ár barátságos (1000 Ft/ 2 óra, és nyáron is nyitva lesz, ha a kánikula nem lenne elég az izzadáshoz). A szauna előtti téren nyugányakban heverve, melegből nézhetjük a téli Balatont, az arra szálló vízi madarakat. A merészebbek pedig követhetik azon bátor férfiak példáját, akik a legelső nap szaunázás után csobbantak a hideg Balatonban.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben