Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Milyen lehet körbevitorlázni télen a Balatont?

Aktív Balaton - Cikkek

2018. január 16., kedd — We Love Balaton

Fotó: BL YachtClub & Apartments

A balatonlellei vitorlások keringőztek egyet a vízen, majd kitalálták, hogy körbehajózzák a tavat. A négynapos téli túrájukról kérdeztük a BL Yachtclub ügyvezetőjét.

„Néhány lelkes hajós gondolt egyet, és eltervezte, hogy körbe vitorlázza a Balatont télen” – kezdik ismertetőjüket a február 5-én kezdődő Téli Vitorlás Túra szervezői. A Balatonlellétől induló négynapos körtúra során a résztvevők elvitorláznak – ebben a sorrendben – Balatonfenyvesre, Keszthelyre, a Badacsonyhoz, Balatonföldvárra, Balatonfüredre, Csopakra, Balatonkenesére és Siófokra, hogy bebizonyítsák – a Balaton egy egész évben „lüktető turisztikai desztináció”. Az eseménnyel kapcsolatban az egyik ötletgazdát, Tóth Balázst, a BL Yachtclub ügyvezetőjét kérdeztük.

Téli Vitorlás Túra a Balaton körül

2018. február 5., hétfő 10:00:00
2018. február 9., péntek 18:00:00

@ BL YachtClub & Apartments

8638 Balatonlelle, Köztársaság utca 36-38.
+36 30 448 3199

– Hogyan és mikor született meg a Téli Vitorlás Túra ötlete?
– Többször beszéltünk már arról, hogy meg kellene nézni a télen is nyitva tartó kikötőket, miként fogadnának minket, hogyan lehetne használni a szolgáltatásokat, de az elhatározást igazán a hétvégi jó idő segítette elő, mikor spontán edzettünk egyet.

– Hogyan alakítottátok ki az útvonalat?
– Mindenképp szeretnénk körbehajózni a tavat, de természetesen csak azokkal a kikötőkkel tudunk számolni, ahová télen is ki tudunk kötni. Ez jelent egyedül akadályt, ezt le kell szerveznünk.

– Mik azok a kihívások, amelyekkel egy februárban vitorlázónak általában és most szembe kell néznie? Mennyi tapasztalat kell egy ilyen túrához?
– Inkább úgy fogalmaznék, hogy nem a tapasztalat számít. A téli vitorlázás ugyanolyan, mint a nyári, csupán néhány dologra kell odafigyelni: a legfontosabb a mentőmellény viselése. Ezen kívül fontos a meleg ruházat, a vízhatlan telefontok és a deck [a hajó fedélzetének – a szerk.] szárazon tartása is. A hajón egy-két dolog másképp viselkedik, mint nyáron. Egyébként a téli vitorlás versenysorozaton többször is volt olyan induló, aki életében először akkor ült hajón!

– A beharangozóban azt írtátok, hogy több platformon is beszámoltok a túráról. Hol lehet majd követni titeket?
– Már több rádió is felfigyelt ránk, de a saját Facebook-oldalunkon lesznek élő bejelentkezések, videók, képek és tudósítások. Egy partnerünknek köszönhetően élőben is lehet majd követni egy térképen, hogy hol tart a csapat.

– Milyen hozadékot vártok a túra megvalósulásától? Cél a hagyományteremtés?
– Szeretnénk megmutatni, hogy a Balaton nem egy kéthónapos történet. Európa számos taván nagy hagyományai vannak az egész éves szezonnak és szeretnénk ezt itthon is meghonosítani. Mindenképpen szeretnénk hagyományt teremteni, ugyanis az időjárásnak köszönhetően sokkal inkább számíthatunk ilyen enyhe telekre, mint a tavalyi extrém hidegre és ezzel a túrával nem titkolt célunk még több hajósnak kedvet csinálni a téli vitorlázáshoz. Főleg azóta, hogy több bérlőnk heti rendszerességgel jön hajózni, szilveszterkor pedig öt hajón is aludt vendég.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben