Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Napvitorlákkal és jegyautomatával újít az egyik strand Balatonalmádiban

Aktív Balaton - Cikkek

2017. október 9., hétfő — We Love Balaton

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

A Wesselényi strandon vízimentő-tornyot építenek és kamerákat helyeznek el a biztonság érdekében.

Balatonalmádi Wesselényi strand

8220 Balatonalmádi, Szent István sétány 6.
+36 88 432 065

Jövő nyárig három fürdőhelyet korszerűsítenek Balatonalmádiban, közülük a Wesselényi strandon már folynak a munkálatok - írja a Veol. A földmunkákkal kezdenek, aztán 1200 négyzetméternyi térkövet fektetnek le a part menti padok és a büfék környékén. Ötven új szemetest vásárolnak a régiek helyett, és nyolc darab szelektív hulladékgyűjtőt is kihelyeznek. A belső út mellé napenergiával működő kandelábereket tesznek, a játszótérre és a homokos partra pedig napvitorlák kerülnek.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

A beruházás egy korábbi fázisában kicserélték a strandlépcsőket, most pedig az úszóstéget és a főbejárat faszerkezetét újítják fel. A bejárat mellé egy jegyárusító automata is került. A biztonság érdekében az egész strandot kamerarendszerrel látják el, a parton pedig egy vízimentő-tornyot állítanak fel, viharjelzővel és a vízi madarakat távol tartó, ultrahangos riasztórendszerrel.

A település abból a 110 millió forintból finanszírozza a három strand felújítását, amit a Magyar Turisztikai Ügynökség pályázatán nyertek el, ebből a Wesselényi strandra 38 millió forintot fordítanak. A munkálatok várhatóan október végéig tartanak majd.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!