Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Négycsillagos városi uszoda nyílt Balatonfüreden

Aktív Balaton - Cikkek

2017. január 10., kedd — We Love Balaton

33 méteres medencével, wellnessrészleggel, oktatómedencével és mobil nézőtérrel várja a látogatókat az egymilliárd forintból épülő sportlétesítmény.

3200 négyzetméteres, háromszintes épület ad majd helyet a füredi iskolások úszóóráinak, itt tartja a Balatonfüredi USC az edzéseket illetve rendezi meg a korosztályos bajnoki meccseit, és az idei magyarországi Úszó-, Vízilabda-, Műugró, Műúszó és Nyíltvízi Világbajnokságon a nyíltvízi úszószámok versenyzőinek is az uszoda biztosít majd edzés- és bemelegítő lehetőséget - olvashatjuk a balatonfured.hu-n. A négycsillagos szolgáltatásokat nyújtó uszoda nyugati szárnyához egy szálláshellyel is rendelkező, kézilabda utánpótlás-nevelő központ is épült.

Fotó: balatonfured.hu

A beüzemelés többlépcsős lesz, januárban a próbaüzemben működő uszodát féláron látogathatja a lakosság, a sportegyesületeket pedig februártól fogadják. A próbaüzem ideje alatt előfordulhat, hogy a berendezések folyamatos tesztelése miatt némelyik szolgáltatás időszakosan nem használható - ilyen lehet például a wellnessrészleg két infraszaunája, a finn szauna, a gőzkabin vagy a pezsgőfürdő. Masszázsra is csak január végétől lehet bejelentkezni.

Fotó: balatonfured.hu

Az uszoda homlokzata az üzemeltető Balaton Szabadidő Központ stílusához illeszkedik, nyugati szárnyát azonban teljes hosszában üvegfal alkotja, ez előtt kapott helyet a 200 fő befogadására alkalmas mobil lelátó. A külső falakat egyedi eljárással burkolták be, egy rácsszerkezet kazettáiban füredi köveket helyeztek el, ezt a módszert először alkalmazva az országban.

Fotó: balatonfured.hu

A beltéren a 33 méteres medence két méter mély, vize 25-27 fokos, nyolc sávra osztható. A vízfelület egy speciális, mobil sánccal megosztható, így vízilabda edzések esetén is három sávot lehet úszásra használni. A tanmedence 80 centiméter mély, a vize 30 fokos. A férfi és női öltözőben összesen 226 öltözőszekrény található, mindkét részlegnek saját vizes blokkja van, de a medencék előtt is kialakítottak néhány zuhanyzót. A medence befogadóképessége 200 fő.

Fotó: balatonfured.hu

A belépés karórás rendszerben történik. A felnőtt belépő 1200 Ft, a diák 900 Ft, míg a gyermek/nyugdíjas jegy 700 forintba kerül. A balatonfüredi lakcímmel rendelkezők kedvezményes, 900 forintos belépőt válthatnak. A családi belépő (két felnőtt, egy gyerek) 2600 forintba, a tíz alkalmas felnőtt bérlet 10 ezer forintba-, a diák 7 ezerbe-, a nyugdíjas/gyermek 6 ezer forintba kerül, míg a fürediek 8 ezer forinttért vehetik meg a bérletet. Három éves korig a belépés ingyenes. A wellness szolgáltatásokat (gőzfürdő, jakuzzi, szauna) a felnőttek 900 forinttért vehetik igénybe.

Fotó: balatonfured.hu

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!