Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Pokrócokat, jó borokat és színházjegyeket elő! – programajánló (08.02-08.04.)

Aktív Balaton - Cikkek

2019. augusztus 1., csütörtök — Kovács Dávid

Fotó: Kálló Péter - We Love Balaton

Augusztus első hétvégéjén újra világsztár zenészek érkeznek a Balatonhoz, hála a Paloznaki Jazzpikniknek, de a magyar zene kedvelői is örülhetnek, hiszen többek közt Szabó Balázs Bandája és a Csík zenekar is koncertezik majd a környéken a következő napokban. Érdemes lesz emellett a Kultikötő előadásaira is figyelni, és a gasztronómiai élvezetekről sem kell majd lemondanunk most sem.

Szerezd be a We Love Balaton nyári/őszi útikönyvét!

Július végén jelent meg legfrissebb saját készítésű útikönyvünk, amellyel segítünk eligazodni a Balaton által kínált rengeteg program, vendéglátóhely és más turisztikai érték között. Mindezekről régiókra bontva találjátok meg az információkat a nyarat és a kora őszt is felölelő kiadványban, melyet minden benne szereplő kiemelt helyen, valamint a helyi Tourinform-irodákban is megtaláltok!

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Paloznaki Jazzpiknik 2019 (08.01-03., Paloznak)

Paloznaki Jazzpiknik 2019

11200 - 58900 FT
2019. augusztus 1., csütörtök
2019. augusztus 3., szombat

@ Homola Pincészet

8229 Paloznak, 0534. hrsz. (Vincellér utca)
+36 20 449 9365

Már csütörtökön elindul a hétvége egyik főattrakciója, a 8. Paloznaki Jazzpiknik. Augusztus 1-jén érkezik többek közt a legendás The Jacksons, de a fesztivál további két napja során is olyan előadókat láthatunk, mint Maceo ParkerRick Astley vagy a The Brand New Heavies. A zene mellett idén is előtérbe kerül a gasztronómia ,természetesen széles balatoni borkínálattal és minőségi street foodokkal.

Szabó Balázs Bandája – Zenés esték a Balaton várában (08.03., Szigliget)

Augusztus 3-án folytatódik a szigligeti Zenés esték a Balaton várában koncertsorozat, melynek vendége ezúttal a Szabó Balázs Bandája lesz. A zenekar 2019-ben ünnepli 10. születésnapját, így az eddigi életművének legjavát hallhatjuk majd Szigliget várában.

Bass–Gordon–Morrow: Esőember (08.02., Balatonföldvár)

Bass–Gordon–Morrow: Esőember

3900 - 10000 FT
2019. augusztus 2., péntek 20:30:00
2019. augusztus 2., péntek 0:00:00

@ Kultkikötő – Balatonföldvári Szabadtéri Színház

8623 Balatonföldvár, Bajor Gizi sétány 1.
+36 30 665 5989

Az Esőember című nagysikerű dráma színházi adaptációját augusztus 2-án, péntek este játssza a Veszprémi Petőfi Színház társulata a Kultkikötő balatonföldvári színpadán. Anger Zsolt rendezésében Oberfrank Pál, Szalay Bence, Halas Adelaida és Szilágyi Tibor is feltűnik majd.

Fotó: Kultkikötő

XXVII. Lellei Borhét (08.02-11., Balatonlelle)

XXVII. Lellei Borhét

2019. augusztus 2., péntek
2019. augusztus 11., vasárnap

@ Rendezvénypark
8638 Balatonlelle, Móló sétány 4.

Augusztus 2-án, pénteken kezdődik és egészen augusztus 11-ig tart a XXVII. Lellei Borhét, melynek kiemelt célja ezúttal is a Dél-balatoni borvidék borainak népszerűsítése, a régió kulturális életének bemutatása mellett. A Borhét minden napjára jutnak koncertek és táncbemutatók, fellép többek közt a Csík zenekar és Péter Szabó Szilvia is.


Auer Fesztivál 2019

Vasárnapig tart Veszprémben az Auer Lipót hegedűművész emlékére szervezett Auer Fesztivál, amely a város több helyszínén is jazz, valamint komolyzenei koncertekkel várja az érdeklődőket. A Hangvilla mellett a Megyeháza, valamint a piarista Szent Imre-templom is otthont ad a koncerteknek.

Fotó: Auer Fesztivál

Richard Greenberg: Három esős nap

A balatonföldvári Kultkikötő színpadán az Orlai Produkció előadásában nézhetjük meg Richard Greenberg Három esős nap című darabját, ugyancsak szombaton. Novák Eszter rendezésében, főszerepben Kovács Patrícia, Szabó Kimmel Tamás és Schruff Milán.

Fotó: Orlai Produkció

Resident Art GARTEN

Resident Art GARTEN

0 - 1000 FT
2019. augusztus 1., csütörtök 15:00:00
2019. augusztus 20., kedd 22:00:00

@ Nagy Gyula Művészeti Alapítvány
8228 Lovas, Fő utca 12.

Augusztus 1. és 25. között több mint kétszáz művet bemutató képzőművészeti kiállítás és vásárra, vetítésekre, koncertekre és beszélgetésekre kerül sor a lovasi Nagy Gyula Művészeti Alapítvány galériájában: a Resident Art nyári kezdeményezése az idén először megtartott Resident Art Garten azzal a céllal jött létre, hogy a Balaton északi partjára néhány hétre kortárs művészetet vigyen.

Fotó: Resident Art Garten

Hétvégi túratipp: túra a padkűi kilátóhoz

Erre a hétvégére a Padkűi kilátót ajánljuk úti célként, ahonnan a Keszthelyi-öböl panorámájában is gyönyörködhetünk. A legkönnyebben Vonyarcvashegy felől megközelíthető kilátó felé vezető úton már a régi kőfejtőnél is szép kilátás nyílik a környékre, innen akár a Kitaibel Pál-kilátóhoz is lehet tenni egy kitérőt. Az oda-vissza nagyjából 10 km-es túraútvonal remek azok számára, akik igazán el szeretnének távolodni kicsit a civilizációtól, ráadásul a szintén útba eső Büdöskút-pihenőhelytől összesen hat kilátóhoz is el lehet jutni.

A Padkűi kilátó közel 20 méter magas és mindössze néhány éves, dél felé fordulva innen egészen a somogyi partokig is elláthatunk, a kilátás ráadásul talán ilyenkor, nyáron a legszebb, így kalkuláljuk bele, hogy itt szívesen időzik sokáig az ember.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben