Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Vigyázz, mert ez a hely nincsen egész évben nyitva. Mielőtt elindulsz, nézd meg a nyitva tartást!

Balatonföldvári vitorláskikötő

Aktív Balaton - Sport & Élmény

A Balatonról - Közlekedés

A déli part legnagyobb közforgalmú vitorláskikötője a több mint 360 férőhelyes balatonföldvári. Az 1905-ben üzembe helyezett kikötő évszázados története során folyamatosan bővült, így napjainkban non-stop kikötőmesteri szolgálat, őrzött parkoló, vendéghelyek, parti daru, tűzrakóhely és büfé – a gyorsételek kedvelőinek a Marina, az éttermi hangulatra vágyóknak pedig a Csigaház lehet megfelelő választás – várja a szelek szárnyán érkezőket, nem beszélve arról, hogy itt működik a Holovits Vitorlásiskola is. Bár külön hajóbérlésre nincsen lehetőség, a közeli Viharsarok Központban ez megoldható. 

A kikötő különlegessége, hogy a déli part kikötőinek mumusa: a jellemző északnyugati szél ellen részint védelmet nyújtanak a magas fák, de még így tapasztalható néha heves hullámzás. A nyugati mólótól nem messze található egy ipari műemlék, az itthon egyedülálló 102 méteres vasbeton-gyaloghíd. A közelben lévő vadonatúj „hajós” játszótér a gyermekek imádatának legújabb tárgya, míg a szárazföldről pedig csupán észak felé nem találni fürdési lehetőséget, hiszen a Keleti és a Nyugati szabadstrand is alig pár száz méterre fekszik.

Elérhetőség

8623 Balatonföldvár, kikötő
+36 20 972 2501
Módosítanál? Küldd el!

Árkategória €€€€€

Nyitva tartás

December 1. és március 31. között zárva tart

Jártál már itt? Mondd el a véleményed!

Közeli helyek

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben