Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Svájci katamarán győzött a jubileumi Kékszalagon

Aktív Balaton - Cikkek

2018. július 27., péntek — We Love Balaton

Fotó: Cserta Gábor / MVSz

A svájci Safram győzelmével ért véget péntek este az 50. Kékszalag. Másodikként a PreVital, harmadikként az Opel Fifty-Fifty futott be. Ez még csak befutási sorrend, hivatalos végeredmény szombaton várható.

Ahogy azt megírtuk, rekordszámú, 682 nevezéssel, nagy melegben és viszonylag gyenge szélben  startolt csütörtökön reggel 9 órakor a jubileumi Kékszalag Erste Nagydíj. 12 óra 40 perces vitorlázás után elsőként a svájci legénységgel vitorlázó, Christophe Peclard kormányozta Safram katamarán ért be a balatonfüredi célba, második lett a tizenháromszoros Kékszalag-győztes Litkey Farkas a PreVitallal, harmadik pedig Józsa Márton vezette Opel Fifty-Fifty.

Fotó: Szántó Áron / MVSz

Szombaton számos díj talál majd gazdára. Az abszolút értékelésben az első helyen végző csapat elnyeri a Herendi Porcelánmanufaktúrában készített díszes kupát, és minden hajóosztály helyezettjeit is díjazzák. A klasszikus osztályok legeredményesebb hajója, a legjobban navigáló hajó csapata, valamint a legidősebb és legfiatalabb versenyző is jutalomban részesül, ahogy a legjobb női kormányos is díjat kap az abszolút sorrend alapján.

A verseny történetéről itt írtunk.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben