Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Titkos, kalandos és arisztokratikus - strandok Balatonfüred környékén

Aktív Balaton - Cikkek

2017. július 13., csütörtök — Iván Viktória

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Vigyázz, kész, rajt: a mostani hétvégén indul a vizes világbajnokság. Ugyan Balatonfüreden a Tagore sétány és a belváros napokig a versenyek lázában ég, ez még nem jelenti azt, hogy csak a világklasszis sportolók csobbanhatnak a Balatonban. Összegyűjtöttük, hogy merre találtok strandokat Füreden és a környéken lévő településeken.

Esterházy-strand és élményfürdő – Balatonfüred

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Balatonfüred Esterházy-strand és élményfürdő

Részletek

Ha nem tapadna ránk a vizes fürdőruha, a tihanyi panorámával bíró strandon egészen arisztokratikus fílingünk lenne. A Tagore sétány keleti végén található Esterházy-strand szép zöld gyepe bizony nem kiégett tarló, ráadásul még virágok is vannak, amiket megcsodálhatunk útban az élményfürdőig.

Kisfaludy strand – Balatonfüred

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Balatonfüred Kisfaludy strand

8230 Balatonfüred, Aranyhíd sétány
Balatonfüred Kisfaludy strand a facebookon
Részletek

Az Aranyhíd sétány mentén lévő Kisfaludy strand egy vízparti szórakoztató központ is lehetne, miközben megőrzi családias, nyugodt légkörét. Gyerekeknek játszótér és minicsúszdás medencék, légvárugráló és gumiasztal, nagyobbnak élménymedence, könyvtár és minigolf nyújt kikapcsolódást. Van biciklitároló és pelenkázó, és a strandot kiemelten ajánlják mozgássérültek számára.

Csopaki strand

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Csopak strand

8229 Csopak, Örkény sétány 1.
Csopak strand a facebookon
Részletek

Ha már bajnokság, akkor a csopaki nem panaszkodhat az „eredményeivel”: a több mint fél kilométer hosszú szakaszon elterülő strandon találod a Balaton legnagyobb, több mint tíz méter magasságból induló csúszdáját és vízi élményparkját. Ha nem elég izgalmas a mászófal, a katapult vagy az egyensúly gerenda, Csopak felkészült a XXI. századra és a digitális nomádok rohamára: van náluk wifi és a laptopot is lehet tölteni egy erre a célra kialakított állomásnál.

Gödrösi és Somosi szabadstrand – Tihany

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Tihany Gödrösi szabadstrand

8237 Tihany, Lepkesor (Kalandsziget mellett)
Tihany Gödrösi szabadstrand a facebookon
Részletek

A Gödrösi szabadstrand az autóútról is látszik: ez az a  hosszú, keskeny, lebetonozott partszakasz, ahol színesen tarkállnak a törülközők és fürdőruhás figurák. Nem elvonulásra találták ki, mert itt általában nagy a nyüzsgés és szemben kalandpark is van, ami csak hozzátesz az élvezetekhez.

A Somosi szabadstrandért tovább kell mennünk Gödrösnél: a móló után, de még jóval a rév előtt találjátok. A helyiek közül is sokan járnak ide, mivel ez esik a legközelebb a faluhoz, és gyalog is könnyen megközelíthető: az erdőn keresztül egy lépcső vezet le a Balaton partjához. Ez egy egyszerű strand öltözőkabinnal, zuhannyal és wc-vel. Bár a belépés ingyenes, a parkolásért fizetni kell.

Napsugár Beach - Tihany

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Tihany Napsugár Beach – Hajóállomási strand

Részletek

Nagy és népszerű fizetős strand a hajóállomás mellett. Röviden így lehet jellemezni a Napsugár Beach-et, amely a legkevésbé "tihanyi" nevet kapta a helyi strandok közül. A nagy terület és a szépen gondozott pázsit mellett több jó tulajdonsága is van: ingyenes a parkolás, van játszótér és még egy kis fövenyes részt is találunk, igaz, ezt leginkább a gyerekek foglalják be műanyag vödörrel, lapáttal, dömperrel és a többi kötelező strandos eszközzel. A kilátás sem utolsó: innen pont Füredre látunk rá.

Átrium Strand – Tihany

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Tihany Átrium Strand

8237 Tihany, Kenderföld út 19.
Részletek

Kicsi, jól gondozott, elegáns strand, ahol nem fogunk úgy nyomorogni, mint a szardíniák, és remek a kilátás (keleten az öbölszerű part, nyugatról pedig a félsziget hegyei határolják), van füves sportpálya, vízibicikli-, barracuda- és kajakkölcsönző. A szép és rendezett környezetben a társaság krémjébe tartozónak érezhetjük magunkat.

Sajkodi strand – Tihany

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Tihany Sajkodi strand

8237 Tihany-Sajkod, Sajkodi sor
Tihany Sajkodi strand a facebookon
Részletek

Ha ide eljutunk, egy titkos társaság beavatottjának érezhetjük magunkat. Hihetetlen, de a Balaton egyik legjobb strandja az egyik legrejtettebb is: távol a zsibongástól a Tihanyi-félsziget nyugati oldalán. Az erdős, lombos Csúcs-hegy emelkedik fölé, két oldalról pedig a Balaton mindkét partját látod egyszerre. Gyalog jókora távolságra van mindentől, érdemes bicajjal vagy autóval menni, és nyitva tartani a szemünket, mert könnyű elszalasztani.

Örvényesi Platán szabadstrand

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Örvényes Platán (Vadkacsa) szabadstrand

Részletek

Kicsi, és a sok ember közelsége miatt mondhatni családias hangulatú strand a Platán, de tömegiszonyunk azért nem lesz. Jó a víz, szép a kilátás, a nagy lombú fák alatt menedéket lelünk a tűző nap elől, és könnyen megközelíthető a 71-es útról. Van ugyan strandbüfé, de a legtöbben saját kosarukkal érkeznek és a parton piknikeznek.

A cikk megjelenését a Bp2017 Nonprofit Kft. támogatta.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben