Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Tom Waits közelebb van a Koloska-völgyhöz, mint gondolnád - hétvégi programajánló (03.08-10.)

Aktív Balaton - Cikkek

2019. március 7., csütörtök — Kovács Dávid

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Ezen a hétvégén a Balaton-felvidéki Nemzeti Park szervez vezetett geotúrát a Koloska-völgyben, Keszthelyen egy különleges helyi festő életmű-kiállítása nyílik, Veszprémben pedig Tom Waits dalai is felcsendülnek. A Balaton-környéki programok mellett ezúttal budapesti eseményt is ajánlunk, hiszen szombaton a New York Palotában mutatkoznak be a legjobb badacsonyi borászatok.

Csiszár Elek festőművész életmű-kiállítása (03.09-től, Keszthely)

Március 9-én, szombaton nyílik Csiszár Elek festőművész életmű-kiállítása a keszthelyi Balatoni Múzeumban, amelyet május 12-ig lehet megtekinteni. A jelenleg Siófokon élő művész kisebb megszakításokkal a Balaton mellett töltötte minden idejét, így a tó és annak környezete folyamatosan megtalálható képein.

Fotó: A kép forrása a Facebook-esemény oldala

Geotúra a Koloska-völgyben (03.10., Balatonfüred)

Geotúra a Koloska-völgyben

400 - 850 FT
2019. március 10., vasárnap 10:00:00
2019. március 10., vasárnap 15:00:00

@ Balatonfüred–Arács vasúti megállóhely
8230 Balatonfüred

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park vasárnapra időzítette a Koloska-völgyet és környékét bemutató geotúráját. A program során megismerhetjük a völgy sziklaóriásait, gyönyörködhetünk a panorámában a Jókai-kilátóból, képzeletben elénk tárul az egykori Thetys-óceán, mindezek mellett pedig a Lóczy-barlangba is leereszkedhetünk.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Braindogs: Tom Waits-dalok (03.09., Veszprém)

Braindogs: Tom Waits-dalok

3200 - 3900 FT
2019. március 9., szombat 21:00:00
2019. március 9., szombat 23:30:00

@ Expresszó Klub

8200 Veszprém, Brusznyai út 2.
+36 20 938 0411

Szintén szombat este koncertezik a veszprémi Expresszóban a Braindogs, amelyet túlzás nélkül nevezhetünk supergroupnak is, hiszen olyan idehaza alkotó nemzetközi és magyar zenészek alkotják, mint a brit blues-énekes Ian Siegal, az osztrák-magyar Ripoff Raskolnikov, a holland Mischa den Haring, valamint a Quimby-ből ismerős Varga Livius, Frenk, Nagy Szabolcs és Varga Laca. Március 9-én az ő tolmácsolásukban hallhatjuk a legendás Tom Waits legjobb dalait.

Hétvégi túratipp: Tihanyi gejzírkúpok

Tihany minden évszakban számtalan lehetőséget nyújt a kikapcsolódásra, akár aktív, akár passzív módon szeretnénk élvezni a félszigetet. Ajánlónkban ezúttal a gejzírkúpokat helyezzük előtérbe, az egykori balatoni vulkanizmus egyik legizgalmasabb területét. A bencés apátságtól indulva a Belső-tó mellett található Levendula Ház és Látogatóközpont felé érdemes venni az irányt, ahol mélyebb tudást is szerezhetünk a félsziget keletkezéséről. Az út a Lóczy Lajos tanösvényen visz tovább, előbb az Aranyház-gejzírkúphoz, majd az Átjáró-barlang, később pedig a Gejzírmező irányába. Ha időnk engedi, mindenképp tegyünk kitérőt a Csúcs-, a Nyerges- és az Apáti-hegy felé is, a kilátás megéri a plusz fáradságot.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

+1: Badacsony New Yorkban (03.09., Budapest)

Azok számára, akik ezt a hétvégét nem tudják a Balatonon tölteni, a Badacsony New Yorkban című nagyszabású borkóstolót ajánljuk, melyet március 9-én rendeznek meg a budapesti New York Palotában. A kóstolón valamennyi Badacsony-környéki pincészet képviselteti magát, köztük olyanok, mint a Laposa Birtok, a Szászi Birtok, az Istvándy Borműhely, a Gilvesy Pincészet, a VáliBor, illetve mások mellett a Villa Tolnay Borház.

Az eseményről további információk a We Love Budapest weboldalán!

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben