Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

„Új lábujjakat kérnék, a régiek megfáradtak” – Balaton Camino, 2. nap

Aktív Balaton - Cikkek

2017. február 17., péntek — We Love Balaton

Fotó: Balaton Camino

37 360 lépést tettek meg a Balaton Camino második napján a „hipszterlányok”, ahogy mostanában néhányan nevezik őket – ők pedig úgy vannak vele, hogy ha ez a hipszterség, akkor kérnek belőle még kettőt.

Siófok Víztorony

8600 Siófok, Fő tér 11.
+36 30 244 8888

A siófoki víztoronytól a kenesei Hotel Marina-Portig tartott a második nagy menet. Kellett a sportkrém, de a lelkesedés töretlen maradt, ráadásul új útitársak is csatlakoztak bloggereinkhez, így már hatan rótták a kihalt, ködös balaton körüli utakat, igazi kis csapatot alkotva. A reggel a víztorony tetején forogva  (a 2012-ben felújított víztorony egyik érdekessége, hogy a legfelső szint szép lassan forog, így egyhelyben ülve, például egy jó kávét szürcsölgetve feledkezhetünk bele a körpanorámába) elég viccesre sikeredett:

„Toronyba fel, de csak magunk, mert a világ legcukibb turisztikai munkatársa, aki a csodás panorámás siófoki víztoronyban dolgozik, tériszonyos. A határokat feszegetni kell, mi is azon vagyunk. Szóval ő lent várt meg minket, amíg mi körbe forogtunk, és nevettünk, hogy a ködtől legalább a tér túloldaláig ellátunk.”

Fotó: A Víztorony kávézó – Kőrösi Tamás/We Love Balaton

Körülbelül 12 kilométerrel később Szabó Miklós fotós és az ő balatonvilágosi magasparton horgonyzó lakókocsija várta őket: „Februárban a magasparton egy szinte szaunameleg lakókocsiban forraltborozni, miközben sül a rántotta: na jól van, ez a fajta menőség már nekünk is szinte sok...”

Fotó: Balaton Camino

Ha jól sejtjük (és nem találtunk erre utaló nyomokat a bejegyzésekben), a Panoráma-kilátót inkább most kihagyták, a balatonvilágosi Lavender Teraszon kívül pedig nem sok mindent találtak nyitva utuknak ezen a szakaszán, úgyhogy beérték a tematikus fotósorozatok „furcsa-ittmaradt reklámok és hirdetőtáblák” szekciójának bővítésével, na meg a nagy fehérség lelkes megörökítésével és a kihalt postásüdülők gyermekkort idéző látványával. A blogon kívül itt tájékozódhattok a részletekről.

Fotó: Balaton Camino

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!