Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Veszprém lehet Európa Kulturális Fővárosa

Aktív Balaton - Cikkek

2017. március 23., csütörtök — We Love Balaton

Fotó: Hölvényi Kristóf - We Love Balaton

A megyeszékhely a balatoni térséggel együtt indul a címért, amelyet 2010-ben Pécsnek már sikerült elnyernie.

Együttműködési megállapodást kötött az Európa Kulturális Fővárosa címre pályázó Veszprém és a Balatoni Szövetség – írja az MTA. A különleges szerepet minden évben az Európai Unió két tagállamának ítélik oda: 2023-ban Magyarország és az Egyesült Királyság egy-egy városa kerül sorra.

Veszprém a balatoni térséggel összefogva indul a pályázaton, közös kulturális, társadalmi és gazdasági fejlesztéseket terveznek. A város  polgármestere, Porga Gyula közleményében azt írta: Veszprém és a Balaton környéke kölcsönösen erősítenék egymást, ezáltal az egész térség egy turisztikai célpontként jelenne meg a pályázatban.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Európa Kulturális Fővárosának szerepét olyan települések nyerhetik el, amelyek az összes irányelvnek eleget tesznek: kulturális sokszínűséget, fejlett infrastruktúrát, a helyi értékek óvását és az európai összetartozás hirdetését várják a pályázóktól. A címet eddig egy alkalommal viselhette magyar város: 2010-ben Pécs városa nyerte el a megtiszteltetést.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben