Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Vitorlázzunk jégtáblák között vagy kóstoljunk remek rizlingeket? - programajánló (02.01-02.03.)

Aktív Balaton - Cikkek

2019. január 31., csütörtök — Kovács Dávid

Fotó: Hidegenlégió

A február 1. és 3. közötti hétvégén a hirtelen érkező melegfronttal együtt erős programfelhozatalt is kapunk a Balatonon. Szombaton indul a Nagy Balatoni Vitorlás Hét, amelynek neve össze is foglalja a program lényegét: egy héten keresztül járják majd vitorlások a téli Balatont. Csopakon ezen a hétvégén a legjobb borászok gyűlnek össze, hogy a legnépszerűbb fajtáról, az olaszrizlingről értekezzenek, miközben a közönségnek is bemutatják boraikat. Közben Balatonlellére gasztro farsangot is szerveztek, szerintünk pedig a Szent György-hegyre is érdemes felmászni.

Nagy Balatoni Vitorlás Hét (02.02-től, Balatonlelle)

Téli Balatoni Vitorlás Hét

2019. március 2., szombat 10:00:00
2019. március 8., péntek 18:00:00

@ BL YachtClub & Apartments

8638 Balatonlelle, Köztársaság utca 36-38.
+36 30 448 3199

Február 2-án indul a Nagy Balatoni Vitorlás Hét a II. Lellei Gasztro Farsanggal, másnap pedig közel húsz hajó vág neki a Balatonnak, Balatonlelléről indulva. A túra egy héten keresztül tart majd, és érinti majd Balatonfenyvest, Badacsonyt, Balatonkenesét, valamint Balatonfüredet is, az útvonalat pedig nyolcas alakban tervezték meg a szervezők, hogy aki nem tud részt venni a teljes túrán, az is csatlakozhasson egy rövidebb szakaszon. A Vitorlás Héten bárki részt vehet bérlettel vagy saját hajóval is!

Az időjárással és a jégviszonyokkal kapcsolatban a szervezők az alábbi információkat kapták a meteorológusoktól, ezért a túrát mindenképpen megtartják:

  • A jelenlegi partmenti összefüggő nem túl vastag jégréteg a hét végéig melegedő időben, és a jövő heti szelek hatására megmozdul, összetöredezik és megindul.
  • A vándorló jégtáblák nem zavarják a hajózást, amennyiben nem a célkikötő bejáratánál torlódnak.
  • Annak esélye, hogy a jövő héten olyan erős szélmentes fagyhatás érje a tavat, hogy a flotta útközben valamelyik kikötőben befagyna – csekély.

Fotó: Facebook/Hidegenlégió

II. Lellei Gasztro Farsang (02.02., Balatonlelle)

A Nagy Balatoni Vitorlás Hét nyitányaként rendezik meg a II. Lellei Gasztro Farsangot balatonlellei és balatonboglári vendéglátósok és borászok részvételével. A rendezvényre specifikus farsangi ételekkel és borpárosításokkal készülnek, de lesz terepbuggy-bemutató és gyereksarok is.

Résztvevő helyszínek:


Olaszrizling Szerintünk 2019 (02.02., Csopak)

Olaszrizling Szerintünk 2019

11000 FT
2019. február 2., szombat 14:00:00
2019. február 2., szombat 18:00:00

@ Csopakon, több helyszínen
Jásdi Borterasz és Szent Donát Birtok

Szombaton már 9. alkalommal érkezik az Olaszrizling Szerintünk borkóstoló, ahol ezúttal a Hegyborok kapnak kiemelt figyelmet a csopaki Jásdi Borteraszon és Szent Donát Birtokon. A Hegybor a balatoni borpiramis második szintje közvetlenül a BalatonBor után. A Hegybornál más követelményeknek kell megfelelni, mint az alapbornak számító BalatonBornál, de a minősítést ugyanolyan vakkóstoláson lehet elnyerni, amellyel a BalatonBorokat is kiválasztják.

A borkóstolóra már minden jegy elkelt, de a Szomszéd Kertjében helyet kapó záráshoz bárki csatlakozhat, itt kocsmafalatokkal és a Crazy-Daisy Jug Band koncertjével lehet majd levezetni.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Ki látott engem? – Lesznai Anna (02.01-től, Balatonfüred)

Ki látott engem? – Lesznai Anna és Zoób Kati találkozása

2018. augusztus 12., vasárnap 10:00:00
2019. május 12., vasárnap 18:00:00

@ Vaszary Villa

8230 Balatonfüred, Honvéd utca 2-4.
+36 87 950 876

A kultúrára éhesebbeknek erre a hétvégére a Ki látott engem? című Lesznai Anna-kiállítást ajánljuk a balatonfüredi Vaszary Galériában, amely február 1-től lesz újra látogatható. Lesznai életét és műveit bemutató kiállítás Zoób Kati divattervező-iparművész kezdeményezésére nyílt meg, s kiderül belőle, hogyan reagál egymásra két kreatív elme közel száz év távlatából.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Hétvégi túratipp: Szent György-hegy

A Balaton-felvidéken járva mindig kötelező program a Szent György-hegyi túra, ez ugyanúgy igaz télen is, amikor egészen egyedi arcát mutatja a tanúhegy. Mindenképpen érdemes útba ejteni a bazaltorgonákat, a helyiek által csak Sárkánybarlangként emlegetett álbarlangot és a Márton atya présházból épített ortodox kápolnát is, a hegytetőn elénk táruló panoráma pedig már önmagában megéri az erőfeszítést. Lefelé jövet a kulináris gasztronómiáért is érdemes betérni olyan helyszínekre, mint a Gilvesy Pincészet vagy a Szászi Birtok.

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben