Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

5 zenekar a Veszprémi Utcazenéről, akit hallani kell

Balaton éjjel - Cikkek

2018. július 16., hétfő — Kovács Dávid

Fotó: Hegyi Júlia Lily - Nagyon Balaton

A Veszprémi Utcazene Fesztivál mindig is bővelkedett a felfedezésre váró előadókban, ez pedig idén sem lesz másként. 5 nemzetközi zenekart emeltünk ki a multikulturális forgatagból, akiket legalább egyszer mindenképpen érdemes lesz megnézni július 18. és 21. között.

Echo Town

Echo Town

2018. július 18., szerda
2018. július 20., péntek

@ BELVÁROS
Veszprém

Csupán egy duóról van szó, mégis úgy érezhetjük, hogy egy soktagú zenekarral van dolgunk a brit Echo Town esetén, akik idén már másodszorra lépnek fel Veszprémben. A Harrison-testvérpár bluesos, rootsos alapú zenéjében rengeteg hangszert felfedezhetünk a didgeridootól kezdve a harmonikáig, melyeket egytől egyig elképesztő energiával szólaltatnak meg életigenlő dalaikban. Jó úton járnak, hogy a John Butler Trio vagy Xavier Rudd nyomdokaiba lépjenek.

Mikor, hol:

 • július 18. (szerda), 21:00 (Man at Work Színpad)
 • július 19. (csütörtök), 23:00 (E.ON Színpad)
 • július 20. (péntek), 23:00 (Man at Work Színpad)

The Electric Swing Circus

The Electric Swing Circus

2018. július 18., szerda
2018. július 19., csütörtök

@ BELVÁROS
Veszprém

A szintén brit The Electric Swing Circus sincs híján az energiáknak, a Birminghami csapat az egyébként is rendkívül táncolható electro swinget bővítette ki saját szájíze szerint, ennélfogva az egészen rockos hangzástól kezdve a breakbeatig, sőt a dubstepig számos stílus kihallható számaikból. Koncertjeiken igen erős, már-már kabarészerű színpadi show mellett lépnek színpadra, ami végképp garantálja, hogy igazi élményt kap mindenki, aki megnézi őket.

Mikor, hol:

 • július 18. (szerda), 21:30 (Szerencsejáték Nagyszínpad)
 • július 19. (csütörtök), 19:00 (Arconic Színpad)

Il Civetto

Il Civetto

2018. július 18., szerda
2018. július 19., csütörtök

@ BELVÁROS
Veszprém

Olasz neve ellenére Németországból érkezik Veszprémbe az Il Civetto, az együttes ugyanis a berlini metróban kezdett el koncertezni. Nevük ugyanakkor mégiscsak beszédes, hiszen ugyanazt a multikulturalizmust hordozza, ami zenéjüket is jellemzi: a csapat a mediterráneum szinte minden nyelvén énekel a portugáltól a franciáig, de a műfajokból is hasonló bőséggel válogatnak. Számíthatunk tőlük igazi balkáni bulira, de azon sem lesz érdemes meglepődni, ha flamenco dallamok csendülnek fel.

Mikor, hol:

 • július 18. (szerda), 23:00 (Man at Work Színpad)
 • július 19. (csütörtök), 23:00 (Lasselsberger-Knauf Színpad)

Opsa Dehëli

Opsa Dehëli

2018. július 18., szerda
2018. július 21., szombat

@ BELVÁROS
Veszprém

A francia Opsa Dehëlit sem kerülték el a Balkán sokszínű zenei tradíciói, ám ők nem a Földközi-tenger partján inspirálódtak tovább, hanem a latin-amerikai népzene csínját-bínját sajátították el, majd alakították saját ízlésviláguk szerint. Ezzel egy olyan olvasztótégellyé vált a zenekar, amelynek dalaira lehetetlen nem táncolni, ez pedig olyannyira így van, hogy legtöbbször ők maguk sem tudják visszafogni magukat. 

Mikor, hol:

 • július 18. (szerda), 21:00 (Arconic Színpad)
 • július 19. (csütörtök), 21:00 (E.ON Színpad)
 • július 20. (péntek), 23:00 (Valeo Színpad)
 • július 21. (szombat), 19:00 (Arconic Színpad)

Worry Dolls

Worry Dolls

2018. július 18., szerda
2018. július 21., szombat

@ BELVÁROS
Veszprém

Az ugyancsak angol Worry Dolls olyan fesztiválok után lesz a Veszprémi Utcazene vendége, mint a Glastonbury, a Cambridge Folk Fest, vagy az Egyesült Királyság legnagyobb showcase-fesztiválja, a The Great Escape. Már ez is jó ajánlólevél hozzájuk, ám tavaly megjelent első lemezüket követően több kritikus is rögtön az indie folk mostanában egyik legnépszerűbb együtteséhez, a First Aid Kithez hasonlította őket. Ha valaki megfáradna a sok táncot követően, nem nagyon talál majd jobb koncertet a lazításhoz. 

Mikor, hol:

 • július 18. (szerda) 21:00 (Lasselsberger-Knauf Színpad)
 • július 19. (csütörtök), 22:00 (Utcazenész megálló)
 • július 20. (péntek), 23:00 (Meló-Diák Színpad)
 • július 21. (szombat), 23:00 (Valeo Színpad)

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben