Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

A cigány kultúra legjobbjai és egy alomnyi kisnyúl Salföldön

Balaton éjjel - Cikkek

2018. július 9., hétfő — Molnár Zoltán

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

A balatoni fesztiválok legmelegszívűbbjét rendezték meg a Káli-medence szélén, ahol idén minőségi roma muzsikára lehetett mulatni. Nézd meg képgalériánkat, és kapj kedvet hozzá, hogy jövőre gyere családostul!

Salföldi Dalföld 2018

1500 - 3900 FT
2018. július 5., csütörtök 15:00:00
2018. július 8., vasárnap 0:00:00

@ Salföldön, több helyszínen
8256 Salföld

Az utóbbi években tán a Balaton környékének legszerethetőbb fesztiváljává vált a Salföldi Dalföld, amely az idei repertoárból sem maradhatott ki. A skanzenné alakult falu seregszemléjének középpontjában idén a sokszínű cigány kultúra állt, ennek megfelelően a legismertebb roma művészek is tiszteletüket tették a "mustrán".

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Aki idejön, gyakorlatilag egy mini-Művészetek Völgyét kap - tömeg nélkül. A közönség különleges,  az együttlét meghitt, a helyszínek eredetiek.

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Az ember elmehet például a Pajta Galériába, a Faluházba, a pálos romokhoz, Tőke Gyula Pajtájába, a Szent Máté Templomba vagy a falu széli nagyszínpadra (sőt az ábrahámhegyi strandon is voltak minden nap táncházak). A helyszínek csöppnyi és barátságos jellegét jól jelzi, hogy az első napon, a Parno Graszt koncertje előtt nem sokkal, a színpadtól nem messze, egy pajtában két alomnyi kisnyulat találtak gyerekek, akiknek valószínűleg ez a fesztivál egyik legnagyobb élménye lett (nekünk is.)

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

A helyszínek is sokszínűek, de a programok is: kiállítások (köztük a bebíróból őslakossá vált - legalábbis a megnyitóbeszéd szerint - Török László fényképész műveivel), koncertek (főleg roma zenekarok, előadók, mint Snétberger Ferenc vagy az említett Parno Graszt), táncházak és színi előadások váltakoztak. Bónuszban még a foci vb negyeddöntőit is meg lehetett nézni Lipcsei Árpád sportújságíró közvetítésével.

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Az étel-italról a Pajta mellett a nagyszínpadhoz kitelepült food truck, valamint a Kaal Villa boros furgonja gondoskodott.

Szóval kívül-belül jóllakhatott mindenki, miközben jókat lehetett mulatni. A Dalföld Kifejezetten ajánlható  családosoknak; hamisítatlan vidéki környezetben lehet átélni mennyire jó kiszakadni a városi környezetből, és minőségi roma muzsikát hallgatva arasznyi nyuszikat pesztrálni.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben