Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Hat ötlet egy emlékezetes balatoni szilveszterhez

Balaton éjjel - Cikkek

2018. december 19., szerda — Molnár Zoltán

Fotó: Mudra László - We Love Balaton

Kevesebb a petárda, kisebb a tömeg és enyhébb a hangzavar. Rögtön három erős érvünk is van a nyugodt balatoni szilveszter mellett, ha pedig folytatjuk azzal, hogy több a jó helyi bor és pezsgő, illetve a szimpatikus, elvonulós hely, akkor talán már nem is kell folytatnunk. A táncolós buliktól a csendes túrákig összeszedtünk hat ötletet arra, hogyan érdemes Balatonnál megünnepelni az újévet.

Túra és sport a téli Balatonnál

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Intersport SíAréna

8413 Eplény, Malomvölgyi utca 1.
+36 70 425 7674

Egyre népszerűbb a gyalogtúrázás is a tónál, amit mi sem bizonyít jobban, mint a tavat körbekerülő Balaton Camino túra sikere. Az évet akár egy december 31-i túrával is zárhatjuk, esetleg egy január 1-i fejtisztító gyaloglással indíthatjuk, a Balaton nem okoz majd csalódást. Főleg, ha megmásszuk valamelyik tanúhegyet, legyen az az ilyenkor nyugodt Badacsony, a misztikus Szent György-hegy vagy a várral koronázott Csobánc.

Istvándy Gergővel előszilveszterezhetünk is a Badacsony tetején, hiszen egy kisebb társasággal már december 29-én felmásznak a Kisfaludy-kilátóig, a csúcson kéknyelűből készült pezsgővel koccintanak.

Balatonlellén szilveszteri futóversenyt is tartanak, és ha elegendő hó lesz, egy eplényi síeléssel is megmozgathatjuk magunkat.

Szilveszteri regatta

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Hatodszorra rendezi meg a balatonlellei BL YachtClub a szilveszteri regattáját, amit már annyira várnak, hogy az ennek létrehozott honlapon visszaszámláló óra is működik. Aki nem száll vízre, annak is lesz program: a gyerekeket játszóteremmel, mozival és óvónővel is várják, de a már december 30-án elstartoló fesztiválon lesz pörköltfőző verseny, szauna szeánsz, étel, ital és buli is.

Szigligeti újévi csobbanás

Szigligeti strand

8264 Szigliget, Soponyai út, hrsz. 887/2
+36 87 461 355

"Ezek megőrültek!" - kiált fel biztosan minden évben pár ember, amint meglátja, hogy százak szaladnak be a fagypont körüli hőmérsékletű Balatonba. Pedig a szigligeti önhibernálás lassan hagyománnyá válik. Január 1-én ismét várják a bátrakat a községi strandra, persze csak orvosi vizsgálat után lehet mártózni. Cserébe fűtött öltözősátrak, forralt bor, meleg tea és babgulyás vár mindenkit, hogy a vízibicikli versenyről és koncertekről és a jeges vízben megszerezhető trófea-karácsonyfáról ne is beszéljünk.

Fürdős szilveszter

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Hévízi Tófürdő

8380 Hévíz, Dr. Schulhof Vilmos sétány 1.
+36 83 501 700

Ha már fürdés: a kevésbé extrémek elmehetnek a Balaton környéki hagyományos fürdők egyikébe-másikába is szilveszterezni. Bulival és tűzijátékkal vár a zalakarosi élményfürdő (7900 forint a jegy elővételben), Hévízen rengeteg program lesz, még a Tófürdő szállodájában is, de érdemes csobbanni egyet azokban a fürdőkben is, ahol nem terveznek újévi zsongást, például Igalon január 1-én már (!) délelőtt 11-kor kinyitnak azoknak, akik próbálják kiheverni az előző estét.

Vegyünk ki egy vendégházat!

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Nehéz szívvel írjuk le következő tippünket, ugyanis december közepén már nem egyszerű dolog olyan vendégházat lelni - akár a Balaton száz kilométeres körzetében is -, ami nincs lefoglalva szilveszterre. Pedig megéri próbálkozni, például a völgybe bújt Kapolcson, a Hazai Provence vendégházban, ahol még szauna is van, esetleg elbújhatunk a zalai Bazsiban, az Őshaza Vendégházban. A déli part környékén is van lehetőség: a göllei Tarkarét Vendégházban volt már olyan újév, amit havazásban, a kinti fűthető dézsában üldögélve köszöntöttek a vendégek.

Szilveszteri vacsora és buli

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Mint írtuk a bevezetőben, ha a nyugalomból csak mértékkel kérünk, és benne vagyunk valami nagyobb buliban, érdemes körülnézni a nagyobb városok kínálatában. Sok helyen nagy közös, köztéri óévbúcsúztatás lesz, de az egyes hotelek, éttermek, kocsmák, pubok, klubok is kínálnak bulikat Veszprémtől Siófokon át Keszthelyig. Vacsorára pedig olyan ikonikus helyeket tudunk jó szívvel ajánlani, mint a füredi Neked Főztem, a Sparhelt vagy a köveskáli MI A KŐ.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben