Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Hol vannak jó bulik az északi parton? - 10 különleges szórakozóhely Almáditól Badacsonyig

Balaton éjjel - Cikkek

2018. augusztus 2., csütörtök —

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Az utóbbi években az északi part felzárkózott éjszakai életével a déli mögé. Egyre több egyedi lokál és klub várja azokat is, akik a Balaton partján és azokat is, akik egy eldugott, kis faluban szeretnének mulatni. Most a teljesség igénye nélkül gyűjtöttünk össze tíz jó bulihelyet Balatonalmádi és Badacsony között, ahol nagy eséllyel minden hétvégén találtok nagy bulikat.

A közhelyek szerint a déli part erőssége a szórakoztatásban, az északi parté a szép tájban és az ezt övező nyugalomban rejlik. Ez persze cáfolható, a déli parton is számos gyönyörű táj van, és északon is lehet nagy mulatást rendezni. Körbenéztünk hát északon, milyen kutlurált, igényes, eredeti helyek vannak, ahol lehet egy jót iszogatni, alapozni, mulatni, táncolni dj-kre, zenekarokra. Következzen hát 11 kocsma, pub, koktélbár, hostel, közösségi kert, klub, amivel be lehet indítani a szombat estét a Balatonnál.

BÁRmikor - Balatonalmádi

Fotó: Mudra László - We Love Balaton

BÁRmikor

8220 Balatonalmádi, Szent István sétány 4-6.
BÁRmikor a facebookon
Részletek

A nagybetűs szórakozóhely, ahol kellemes balatoni panorámával a háttérben lehet szörcsögni a koktélokat. Különösen nagy teret hagytak a táncolóknak, a többiek pedig raklapbútorokon henyélhetnek. A zenét általában dj szolgáltatja itt, a Wesselényi strand bejáratánál (ennek megfelelően az utca és a strand felől is megközelíthető az emeleti helyiség).

Morzsa Bisztró és Krimó - Balatonfüred

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Morzsa Bisztró és Krimó

8230 Balatonfüred, Blaha Lujza utca 9.
Morzsa Bisztró és Krimó a facebookon
Részletek

Idén nyáron bővült nagyot Kaizerék Morzsája, horizontálisan és vertikálisan egyaránt. Vízszintben a bisztró terjeszkedett a küzdelmet feladó Beer Balaton helyiségei felé, míg az első emeletet a Krimójuk vettek birtokba. Zegzugos, labirintusos kocsma ez, ahol néha élőzene is felcsendül, de reggelig ihatunk a jó érzékkel összeválogatott kínálatból. Nagy buli előtti alapozóhelynek is ideális.

Kredenc+Hello Tourist - Balatonfüred

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Kredenc

8230 Balatonfüred, Blaha Lujza utca 7.
Kredenc a facebookon
Részletek

A Blaha Lujza utca Füred mulató központjává vált, nem véletlen, hogy a nyári hétvégéken már mindig sétálóutcává alakul át a környék, és felveszi a Blaha Terasz nevet. A Morzsa és a Kedves Cukrászda mellett elévülhetetlen érdemei vannak ebben Dobai Andrásnak, aki a Kredencet álmodta meg. A pici belső terület mellé az utcából elhódított terasz dukál, ahol nagyon jó balatoni borokat lehet kóstolni. Szintén Dobai szerelemgyereke a lépcsős sikátor túloldalán lévő Hello Tourist, amely szabadtéri, de szűkös a nyitvatartása. Mielőtt odamegyünk, érdemes a Facebookon tájékozódni, van-e muri az utcában, de nyári hétvégéken jó eséllyel lesz, mire táncolni.

Black Swan - Balatonfüred

Fotó: Mudra László - We Love Balaton

Black Swan Balatonfüred

8230 Balatonfüred, Zákonyi Ferenc utca 1. (a Terasz Étterem mögött)
Black Swan Balatonfüred a facebookon
Részletek

Még külön cikket is szántunk neki, hogy az elegáns budapesti Black Swan fiókot nyitott Füred szívében, a Jókai-Zákonyi sarkon. A szabadtéri hely értelemszerűen a szezont szolgálja majd, itt bőséges a koktél választék, olykor dj szolgáltat zenét, van hely táncolni, és van hely a tavacska teraszán nyugodtan üldögélni.

Matróz - Balatonfüred

Fotó: Mudra László - We Love Balaton

Matróz

8230 Balatonfüred, Écsy László utca 5.
Matróz a facebookon
Részletek

Az utóbbi években Füred egyik legfelkapottabb táncos helyévé nőtte ki magát (a Helka, a Cocomo és a görög faluban lévő Sun City mellett) a Matróz. A helynek valóban megvan a hangulata, az Écsy László utca egy szép régi villája és az arra kiaggatott festmények nyújtják a díszletet, matróznak öltözött alkalmazottak segítik az ellazulást, a pultban pedig megállás nélkül robotolnak a bartenderek.

Hullám Hostel - Révfülöp

Fotó: Forrás: Facebook/Hullám Hostel

Hullám Hostel

8253 Révfülöp, Füredi út 2-3.
Hullám Hostel a facebookon
Részletek

Eleve kevés a klasszikus értelemben vett hostel az északi parton, így üdítő kivétel a révfülöpi Hullám. A klasszikus retró-diszkóra itt semmiképp se számítsunk, ellenben az etno-folk vonal kedvelői rendszeres dózisban kapják az élőzenét. Lévén, hogy hostelről beszélünk, az italok ára is pénztárcabarát.

Káli-Kapocs - Mindszentkálla

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Káli-Kapocs

8282 Mindszentkálla, Petőfi utca 11.
Káli-Kapocs a facebookon
Részletek

Elcsépelt a jelző, de bizony a Kapocs mára kultikus hellyé nőtte ki magát. Bánlaki Balázs adta elsődleges funkciója beteljesedett, valóban összekapcsolja a környékbelieket és az üdülőket, a faluközponti hangulatos kis teraszán az ember bármeddig el tudna üldögélni. A Kapocs tehát eleve több, mint egy kocsma a szocializmusból megmaradt pléh figyelmeztető táblácskáival, hisz néha zene is szól. Például egy random Punnany Massif koncert.

Pegazus - Szentbékkálla

Fotó: Kiripolszky Csongor - We Love Balaton

Pegazus

8281 Szentbékkálla, Zrínyi u. 22.
Pegazus a facebookon
Részletek

A majdnem tősgyökeres, nyaraik jelentős részét a Káli-medencében töltőknek már csak Pega. Különleges elegyet hoz össze a hely ebben a földrajzi serpenyőben: ugyanúgy találunk itt kiállításokat, felolvasóestet, jóféle italokkal megrakott bárpultot, kerti konyhában sült burgert, koncerteket és dj-szetteket is. A Pegazus esetén is fokozottan igaz, hogy érdemes a Facebook-oldalukon tájékozódni a programokról, sosem tudhatjuk, mikor kerül fel az Európa Kiadó koncertje, vagy az, hogy fellép a Puszi zenekar, sajnos már Jordán Adél nélkül.

Neked Szabad - Révfülöp

Fotó: facebook.com/nekedszabad

Neked Szabad

8253 Révfülöp, Kacsajtosi út 15.
Neked Szabad a facebookon
Részletek

A hely, ahol szinte mindent szabad, legalábbis addig, amíg azzal nem visszük be ebbe a paradicsomi közösségi kertbe a negatív hullámokat. A hagyományos, világító rúddal táncolós technopartikkal itt ne számoljunk, ellenben különleges zenét játszó dj-k ugyanúgy megjelennek itt, mint a tábortűznél, unplugged módban zenélő átutazók. A nemzetköziség alap a vendégkörben is, ami adományokkal tartja fenn a Neked Szabadot. Náluk kifejezetten érvényes, hogy mindig érdemes figyelni a Facebook-oldalukat az aktuális események miatt. Bónusz, hogy egy parti után a sátradat is felverheted, és kipihenheted magad.

frissTerasz - Badacsonytomaj

Fotó: Hölvényi Kristóf - We Love Balaton

frissTerasz

8261 Badacsonytomaj, Római út 179.
frissTerasz a facebookon
Részletek

A hely fontosságát mi sem jelzi jobban, minthogy a Kultkikötő egyes programjait is ideszervezik. Megfordult már idén nyáron itt Bérczesi Robi, a Jónás Vera Duó, és még idén érkezik Badacsonyba a Fran Palermo néhány tagja egy egyedi koncerttel, a Barabás Lőrinc Quartet, SENA és Žagar is. És miközben a badacsonyi borok savgerincét méregetjük az egész nagy befogadóképességű és lenyűgöző panorámájú teraszon, a burgerünket is elfogyaszthatjuk.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben