Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Így lesz szép lassan VOLT Fesztivál Zamárdiban – képgaléria

Balaton éjjel - Cikkek

2015. augusztus 25., kedd — We Love Balaton

Idén rendezték Zamárdiban a harmadik Strand Fesztivált, amelyet a Sziget és a VOLT Produkció szervezői kifejezetten a magyar közönségnek szánnak mindig augusztus 20. környékén. A Strand egyértelműen szervezettebb, mint az elmúlt két évben volt, és egyre inkább kezd a vízparti kistestvérévé válni a soproni VOLT Fesztiválnak. Összeszedtünk öt dolgot, hogy miért hasonlít egymásra a két fesztivál.

Fellépők

Fotó: VOLT Fesztivál

A két fesztivál line-upja kísértetiesen hasonlít egymásra, és nemcsak azért, mert nagyon erősen építenek a magyar előadókra, hanem mert osztoznak külföldi előadókon is. A Strand Fesztivál és a VOLT főfellépőt cserélt: tavaly John Newman adta az utolsó koncertet Zamárdiban, ő idén Sopronban lépett fel, Steve Aoki pedig ugyanezt játszotta el fordítva, és érkezett meg a Balaton partjára szombat este. A Parov Stelar Band szintén itt volt a tavalyi Strandon, idén pedig a VOLT nagyszínpadán játszott. Ha jövőre ez folytatódna, akkor a Fatboy Slim költözne Zamárdiba, a VOLT-on pedig feltűnhet a Glass Animals, akikkel mi is interjúztunk.

Fotó: Kőrösi Tamás/welovebalaton.hu

Nem csak a zene szól

Fotó: VOLT Fesztivál

A Diákhitel kávézót egy az egyben átmentették a VOLT Fesztiválról a Strandra, ahol napközben egész nap valamilyen közéleti-kulturális témáról beszélgetnek érintettek vagy sokat gondolkodó emberek. Ez a Strandon kiegészül egy Petőfi rádiós helyszínnel, ahol a rádió műsorvezetői beszélgettek Lackfi Jánossal vagy éppen a Balaton Method két alkotójával. De a mindenkiben kisebb-nagyobb sikerrel motoszkáló Picassót is ki lehet élni Zamárdiban és Sopronban egyaránt az erre alkalmas alkotó helyszíneken.

Fotó: Sebestyén Blanka/welovebalaton.hu

MOL-torony

Fotó: VOLT Fesztivál

A VOLT-ra és a Strand Fesztiválra felhúznak egy-egy nagyon magas tornyot, ahonnan aztán kötélpályán lehet végigcsúszni kb. 100 métert. A fotósunk ezt Zamárdiban ki is próbálta. A különbség csak annyi, hogy a Strand Fesztiválon a nagyszínpad előtt lehet végigcsúszni, míg Sopronban idén közvetlenül a nagyszínpad mellé állították fel a tornyot.

Fotó: Kőrösi Tamás/welovebalaton.hu

Vidámpark

Fotó: VOLT Fesztivál

Mindkét fesztivál törekszik arra, hogy ne csak a zene legyen fesztiválélmény, ezért igyekeznek olyan vidámparki érzést teremteni, ami azért kicsit túlmutat a legegyszerűbb dodzsemes megoldásokon. Idén ez Zamárdiban két olyan monstrum volt, amelyre teli gyomorral semmiképp nem szálltunk volna fel.

Fotó: Kőrösi Tamás/welovebalaton.hu

Magyar közönség

Fotó: VOLT Fesztivál

A VOLT Fesztiválról nemrég mondta Gerendai Károly, hogy a külföldi látogatók aránya jóval tíz százalék alatt van, és ez egy az egyben igaz a Strand Fesztiválra is. Ráadásul a Strandot a magyar államalapítás ünnepéhez időzítették egy magyar rádióval együttműködésben úgy, hogy a fellépők 90 százalékban magyar zenekarok, és az sem lehet véletlen, hogy árulnak VOLT–Strand Fesztivál kombinált bérleteket is. Szóval egyelőre semmi jel nem mutat arra, hogy ez jövőre változna.

Fotó: Kőrösi Tamás/welovebalaton.hu

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben