Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Meddig bírod feltekerni a kompon a hangerőt?

Balaton éjjel - Cikkek

2017. szeptember 11., hétfő — We Love Balaton

Fotó: Csudai Sándor - MOL Nagyon Balaton

Habár a naptár augusztus 31-hez, a csillagászok pedig szeptember 23-hoz kötik a nyár végét, mi mégis úgy véljük, hogy markánsabb lezárása nem is lehetne az idei szezonnak, mint a Tankcsapda szombati kompkoncertje a Balaton közepén. Ugyanis Stereo MC's és az Alma Zenekar „tóközepi” fellépését követő koncert az utolsó a MOL Nagyon Balaton idei kompkoncertjeinek sorában.

Kompkoncert vol 3. - Tankcsapda

3990 FT
2017. szeptember 16., szombat 18:00:00
2017. szeptember 16., szombat 0:00:00

@ Tihanyi rév
8237 Tihany, Rév utca 1.

Minden hangzatos felvezetésnél többet mond el az idei nyár utolsó kompkoncertjéről, hogy már augusztus 10-én hírül adta Facebook-oldalán a MOL Nagyon Balaton, hogy az összes jegy – azaz ezer belépő! – elővételben elkelt. A jegyek szétkapkodásának magyarázata pedig nem más, mint hogy szeptember 16-án, szombaton a Szántód-Tihany járat két összekapcsolt kompján a negyedik sikeres X felé tartó Tankcsapda lép fel.

Fotó: Csudai Sándor - MOL Nagyon Balaton

Tihanyi PIAC placc

8237 Tihany, rév (kompállomás)
+36 20 466 5568

Az úszó koncerthelyszínnél a megszokott módon 19:00-tól lesz kapunyitás – nem mellesleg pedig napnyugta –, jegykezelés és beszállás a Tihanyi révnél és 18:30-tól Szántódrévnél. Tihanynál beszállóknak még az indulás előtt a parton lehet készülődni a bárban, de a mosdó és a parkolási lehetőség is biztosított a Tihanyi PIAC placcon. Természetesen mindkét kompon lesz bárpult, orvosi ügyelet és 4-4 mosdó a hajók végében. A kompok majd a Balaton közepén kapcsolódnak össze és a fedélzeti tombolás végeztével Szántódon és Tihanyban is kikötnek, tehát az északi és a déli parton is egyaránt lesz lehetőség a kiszállásra.

„[A] buli a Balaton közepén zajlik és belecsúszik az éjszakába.”foglalta össze a Bahart egyik munkatársa a kompkoncertek esszenciáját még júliusban. És mivel a bulifényekkel kivilágított balatoni éjszaka nem érhet csak úgy véget, így a koncertet rossz idő esetén is megtartják. Kompkoncerteket először 2014-ben rendeztek, de azóta sosem maradt el egy fellépés sem, így esőnap sem lesz.

Fotó: Csudai Sándor - MOL Nagyon Balaton

Aki azonban a várakozás helyett inkább biztosra menne, annak nyugodt szívvel ajánljuk a korábbi érkezést annak bebizonyításához, hogy Tihany több, mint a visszhang, a paprikafüzérek és az apátsági ikertornyok szentháromsága. Emellett egy könnyed gasztrotúrát is megér a közeli Balatonfüred, akár a Blaha Lujza utca egységeire (Horváth-Ház Borgaléria, Hello Tourist, Kedves Kávézó, Kredenc és a Morzsa Bisztró), akár a még mindig nyitva tartó éttermekre (Bistro Sparhelt, Baricska Csárda, Nem Kacsa Étterem, Első Füredi Sörház) vagy a zseniális cukrászdákra (Bergmann-cukrászda, Karolina Kávéházat, Arácsi Cukrászda) gondolunk.

A kultúrára szomjazóknak pedig csukott szemmel is csak a KOGART Tihany és a Vaszary Villa kiállításaira mutogatnánk.

Fotó: Csudai Sándor - MOL Nagyon Balaton

Zamárdi Nagystrand

8621 Zamárdi, Margó Ede sétány
+36 84 345 291

Ha pedig Szántódon érnél partot, akkor másnap érdemes levezetésképpen sétálni egy kicsit a három kilométer hosszú zamárdi Nagystrandon vagy a földvári Kvassay sétány platánfái alatt, esetleg meglátogatni a földvári magasparton a kilátóval felszerelt Hajózástörténeti Látogatóközpontot.

Mindemellett pedig ne felejtsd el, hogy a MOL Nagyon Balaton pecsétgyűjtő játékában az utolsó lehetőség ez a kompkoncert lesz, hogy balatoni nyaralást, VIP-fesztiválbérletet vagy akár egy Volkswagen up! beats autót nyerhess a részvételért járó pecsét megszerzésével.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben