Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Több olyan hely is van Balatonon, amelynek neve egybeolvadt az általuk rendezett ikonikus programmal. Paloznak ilyen értelemben 5 éve került fel a térképére, amikor megrendezték az első Jazz Pikniket, ami azóta a MOL Nagyon Balaton programsorozat részévé vált.

V. Paloznaki Jazz Piknik

6900 - 18 700 Ft
2016. augusztus 4., csütörtök 20:30:00
2016. augusztus 6., szombat 0:00:00

@ Paloznaki Nagyszínpad
8229 Paloznak, Fő utca 6.

Augusztus 4. és 6. Között minden adott, ami egy kellemes piknikhez szükséges: Finomságok, harapnivalók például a Lakatos Műhelytől, a Tekeresvölgyi Sajtműhelytől, kávé, szörp és persze a környék legjobb pincészeteinek palackjai. Ezt az alaphangulatot teszik még teljesebbé a színpadok (az idén már 3 van), ahol nem történik majd más, csak szól a jazz.

A Homola Pincészet által szervezett fesztivált a jó borok és minőségi szórakozás kedvelőinek találták ki. A néhány száz lelket számláló Paloznakon erre az időre felpezsdül az élet, közben mégis marad a bensőséges hangulat - annak ellenére, hogy tavaly már a 6000-et is elérte a látogatószám.

Fotó: Melczer Zsolt

A Nagyszínpad szenzációi korok és stílusok szép ívét fedik le. Első nap a blues- és a jazzgyökereket elektronikus elemekkel vegyítő, több platinalemezt is elért Ludovico Navarre, azaz a St. Germain. Ezt követi a brit fúziós dzsessz-funk alapokon indult acid-jazz királyok, az Incognito táncoltatja meg a közönséget. Végezetül pedig az Al McKay alapította Earth, Wind & Fire Experience viszi tovább a három elemű zenekar hagyományait, és gondoskodik soul-funk és disco dallamaival a fergeteges hangulatról. Hazai oldalról a kisebb zenekaroktól mint a Belau a Marge-on át egészen a már kötelezőnek számító Bin-Jipig találunk programokat.  

Fotó: Melczer Zsolt

A Homola Pincészet Színpadon napközben 12.00 és 18:00 között gyermekprogramok várják a kicsiket, este pedig olyan nevek tűnnek fel, mint Csemer Boggie, Juhász Gábor Trió vagy a Szőke Nikoletta Quartet, a Jazz Teraszon pedig többek közt Stahl Barbara és Tóth Mátyás, illetve a Four Seasons Trió zenél.

Füredre, Csopakra, Almádiba és Alsőörsre külön buszjárat indul Paloznakról a fesztivál alatt, hogy miután a piknikkosarak aljára néztünk, és véget értek a koncertek, könnyen megközelíthessük a szállásunkat.

NYEREMÉNYJÁTÉK

Írjátok meg a cikkünk alatt kommentben, hogy melyik koncertre vagytok a legjobban kíváncsiak az augusztus 4-én kezdődő 5. Paloznaki Jazz Pikniken és taggeljétek be azt az embert, akit magatokkal vinnétek!

A kommentelők között két páros napijegyet sorsolunk ki. Vasárnap estig írhattok, éjfélkor zárjuk a bazárt, hétfőn pedig nyerteseket hirdetünk.

UPDATE: Köszönjük mindenkinek a részvételt! A játékot lezártuk, a győzteseket Facebookon értesítjük.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!