Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Tíz kihagyhatatlan koncert a STRAND Fesztiválon

Balaton éjjel - Cikkek

2017. augusztus 22., kedd — We Love Balaton

Fotó: Hegyi Júlia Lily - MOL Nagyon Balaton

Idén lesz a STRAND Fesztivál ötödik születésnapja, a kerek ünnepre pedig ezúttal is sikerült egy szuper fellépő listával megörvendeztetniük bennünket. Sok nagy kedvenc is visszatér új lemezével, a Balaton pedig remek hátteret szolgáltat ahhoz, hogy emlékezetes legyen a nyár lezárása. Mi pedig összeszedtük, milyen koncertekre lesz érdemes figyelni augusztus 23-26. között Zamárdiban.

Bastille

Strand Fesztivál 2017

7500 Ft - 29 990 Ft
2017. augusztus 25., péntek
2017. augusztus 26., szombat

@ Zamárdi Nagystrand

8621 Zamárdi, Margó Ede sétány
+36 84 345 291

MOL - Petőfi Rádió Nagyszínpad
csütörtök, aug. 24. 21:30–23:00

A fesztivál egyik legjobban várt fellépői vitathatatlanul a brit Bastille. A csapat tavaly jelentette meg második nagylemezét Wild World címmel, amely három hétig tarolt a brit lemezeladási listákon, az új albummal pedig végre hozzánk is megérkeznek. Izgatottan várjuk!

John Newman

MOL - Petőfi Rádió Nagyszínpad
szombat, aug. 26. 21:30–23:00

John Newmant sem kell már bemutatni az itthoni fesztiválközönségnek, a tehetséges brit énekes azonban folyton képes ámulatba ejteni minket, minden fellépése egy igazi show műsor. Az énekesnél tavaly ismét agydaganatot diagnosztizáltak, ő azonban továbbra is teljes erőbedobással, szívvel-lélekkel járja a fesztiválokat – igaz, idén jóval kevesebb helyen láthatjuk, de ezek között lesz a STRAND fesztivál is.

Parov Stelar

MOL - Petőfi Rádió Nagyszínpad
péntek, aug. 25. 21:30–23:00

A jóból sosem elég! A Parov Stelar ezúttal Budapest után Zamárdiban táncoltat meg mindenkit. Az electro-swing atyaként is emlegetett Marcus Füreder és csapata áprilisban jelentette meg Burning Spider című új nagylemezét, és bár a megszokottól picit eltávolodott az új anyag, továbbra is szinte pavlovi reflexként mozdulnak be a lábak az osztrák sógorék electro-swing ütemeire.

You Me at Six

MOL - Petőfi Rádió Nagyszínpad
szerda, aug. 23. 21:30–23:00

Igazán termékeny volt az előző év a zeneiparban, a You Me at Six is új lemezzel tért vissza három év kihagyás után. Az érzelmes brit rock ötös a sorban ötödik Night People-el most sorra járják a fesztiválokat, az új dalok mellett azonban várhatóan a slágereket sem kell majd hiányolnunk Zamárdiból.

Random Trip

#Hello Hungary Terasz
csütörtök aug. 24. 21:30–22:45

A Random Trip garantáltan az ország egyik legizgalmasabb formációja, hiszen sosem tudhatod, mi fog történi az adott este és az is koncertről-koncertre változik, hogy kik lépnek -éppen színpadra. A Random Trip koncertjein a dalok improvizatív módon születnek meg, a vendégekkel közösen. Azért az elmúlt évek alatt sikerült megörökíteniük a megismételhetetlent és idén megjelent első lemezük, a Zenehíd, ami legalább olyan sokszínű lett, mint a koncertjeik. A STRANDon többek közt Saiiddal, Koszi Jankával és Zentai Márkkal lépnek fel.

Quimby

MVM Nagyszínpad
szombat, aug. 26. 20:45–22:30

A Quimby tavaly ünnepelte 25. születésnapját, az ominózus, Micsodaországra keresztelt Aréna-koncert esszenciájaként pedig idén minden koncertjük egy picit Micsodaország. Azaz különleges látvánnyal, vendégelőadókkal és régóta hiányolt dalokkal koncerteznek, miközben a tavaly megjelent Jónás Jelenései is felbukkannak a számok között. Úgy fest, a Quimby most van csak igazán elemében!

Lóci játszik

MOL - Petőfi Rádió Nagyszínpad
csütörtök, aug. 24. 17:45–19:00

A Lóci Játszik idén a Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató győzteseként szinte az összes fesztiválon feltűnik, sőt, idén ők jegyzik a STRAND himnuszát is, ami szerint „Nem Strandolsz jobban, mint én”. Az biztos, hogy a Lóci Játszik vidám és energikus dalaival nem sokan vehetik fel a versenyt, a csokornyakkendős brigád koncertjein pedig a gumikrokodilok és egyéb felfújható jószágok is könnyedén elszabadulnak. Hát hol is lehetne jobb buli egy ilyen koncert, mint egy Balaton-parti fesztiválon?

Szabó Benedek és a Galaxisok

MVM Nagyszínpad
szombat, aug. 26. 14:30–15:30

Szabó Benedek dallamos, lo-fi dalaival tökéletesen megragadta a jelenlegi 20-as, 30-as fiatalok hangulatát. Egyszerre ő a szomszéd srác és az az ember, akinek gyakran be se lehet férni a koncertjeire, mert annyian kíváncsiak rá. Mindenesetre annyi biztos, hogy mindig mély egyetértéssel és torkunk szakadtából tudjuk együtt vele énekelni, hogy „akármilyen meglepő, mégis csak ezek a legszebb éveink.”

Mörk

MVM Nagyszínpad
szerda, aug. 23. 17:30–18:30

A Mörk stílusa szinte teljességgel meghatározhatatlan, úgy pakolja egybe a látszólag össze nem illő stílusokat, mint egyszeri háziasszony a színes ruhákat a hófehérrel, a végeredmény azonban egy abszolút büszkén viselhető, kellemes elegy, tele öniróniával. A Mörk még csak most kezdte el bevenni a fesztiválokat, érdemes rájuk lecsapni!

Péterfy Bori & Love Band

MVM Nagyszínpad
csütörtök, aug. 24. 00:20–01:30

Bori bármikor beleveti magát a közönségbe, mi pedig koncertről-koncertre imádjuk, ha „tenyerünkön hordozhatjuk” őt. Bori a megtestesült femme fatale, tűsarokban lépked végig a szíveken és teszi ezt immár lassan 10 éve. A Love Band ráadásul nemcsak évfordulót ünnepel idén, de új lemez is érkezik, amiről pár dalra már a STRANDon is tombolhatunk.

Írta: Nagy Kátya

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!