Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

10 érv a Balaton mellett

A Balatonról - Cikkek

2013. június 18., kedd — We Love Balaton

A Balatonról mindenkinek van egy sztorija, egy örökre beégett pillanatkép a fejében, egy íz, egy illat, egy hangulat. Sokszor még a hibáiba is szerelmesek vagyunk, nem rajta, hanem vele nevetünk, és mindannyian kicsit másért szeretjük. Minden esetre mi összeszedtünk 10 megkérdőjelezhetetlen érvet a Balaton mellett, tessék elolvasni, és meg sem állni a partig!

A Balatonnak minden évszakban más arca van, és mindig izgalmas

Fotó: We Love Balaton

Télen jégtakaró, amin jégvitorlások szántanak és kesztyűs kézbe fogott forralt bor. Tavasszal nyugodt, ráérős, otthonos, hívogató. Nyáron nyüzsgő piacos, borhetes, tűzijátékos, vitorlásokkal teli, gyöngyöző roséboros. Ősszel dolgos, szüretes, édes a must és ezerszínűek a levelek a fákon.

Nem kell messzire mennünk a tengerpart-életérzéshez

Fotó: Bordács Krisztina - We Love Balaton

BL YachtClub & Apartments

8638 Balatonlelle, Köztársaság utca 36-38.
BL YachtClub & Apartments a facebookon
Részletek

Hatalmas vízfelület, ami hol nyugodt, hol zabos, szörffel meglovagolható vagy delfinként átugorható hullámok, yachtok és vitorlások, elalvás egy törölközőn a víz és a strand zajainak zümmögésében.

3. Itt luxusra vágyó és hátizsákos turista egyaránt megtalálja a számítását

Fotó: We Love Balaton

Világbüfé – Guruljon az Élet!

8230 Balatonfüred, Kerekdi utca 1. (Füred-Csopak határa, 71-es út mentén)
Világbüfé – Guruljon az Élet! a facebookon
Részletek

A Balaton él és minden nappal fejlődik: sorra nyitnak a minőségi éttermek és szállások, miközben ráncfelvarrják a kempingeket, és a végén még azt is megérjük, hogy a sarki büfének is logója lesz.

4. Sokunk a Balaton partján érezte először...

Fotó: Bordács Krisztina - We Love Balaton

Balatonföldvár Keleti strand

8623 Balatonföldvár, Somogyi Béla utca
Balatonföldvár Keleti strand a facebookon
Részletek

... azt a máig megfoghatatlan szabadságérzést, amire jó visszagondolni, és amit jó újra átélni. Végtelennek tűnő nyarak, táborozások, diszkó-élmények, naplemente-nézések, fröcskölések, csókolózások a parton, mindez jégkrémmel kikövezve.

5. Mert az, hogy a Balatonon sokszor olyan, mintha semmi sem változna...

Fotó: We Love Balaton

...azt is jelenti, hogy kicsit visszarepülhetünk az időben. Így válnak a SZOT-üdülők, a kopott padok, a folyton billegő asztalú lángososok és még a tapadós műanyag vonatülések is jóleső nosztalgia tárgyává, még akkor is, ha tudjuk: ideje volna ezen továbblépni.

6. Végigvisz a bicikliút a tó körül...

Fotó: Bordács Krisztina - We Love Balaton

...és nem is emberfeletti teljesítmény körbetekerni. Közben szembejön pár ad hoc biciklis büfé, frissítő sportfröccs meg árnyas strand.

7. A Balatoni Borrégió 6 borvidékből áll...

Fotó: We Love Balaton

Istvándy Pincészet

8283 Káptalantóti, Hegymőg dűlő
Istvándy Pincészet a facebookon
Részletek

... ami rengeteg jó bort, bortúrát és gyönyörű szőlőhegyeket jelent. Egyre több pince áll nyitva, szaporodnak a kóstolóteraszok, a házi sajtokból és sonkákból álló tapas-tálak, és lassan bejelentkezni sem kell ahhoz, hogy nekiindulva a hegynek egy este több borászatot is bejárj.

8. A strand-gasztronómiának megvan a maga varázsa

Fotó: We Love Balaton

Nem telhet el a nyár egy kiadós strandbüfé-látogatás, sajtos-tejfölös lángos, kürtőskalács vagy csalamádés hamburger nélkül. A Balatonba még a fitness-őrülteknek is beletörik a bicskájuk!

9. A termelői piacok és a termelők ébredése

Fotó: Stiller Ákos

Liliomkert Piac

8283 Káptalantóti, Liliomkert
Liliomkert Piac a facebookon
Részletek

Nem csak soha nem kóstolt pitypangszörpöket, sajtcsodákat és izgalmas ízeket hozott, hanem olyan hangulatos találkozási pontokat is, ahol hétről hétre az egész környék, sőt lassan a fél ország összegyűlik. Aki volt már szombaton a tihanyi termelői piacon vagy vasárnap Káptalantótiban, a Liliomkertben, tudja, mire gondolunk.

10. A Balaton igazi túlélő

Fotó: Bordács Krisztina - We Love Balaton

Jöhetnek rosszabb évek, apadhat vagy dagadhat a víz, változhat a politika, cserélődhetnek a generációk, lehetnek luxusyachtok a horgászcsónakok helyett, lehet divat a tenger és kerülhet új stég a kopott helyére, ő változatlan derűvel marad, és várja, hogy (újra)felfedezd.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben