Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

365,4 milliárd forint jut a balatoni fejlesztésekre 2020-ig

A Balatonról - Cikkek

2016. december 29., csütörtök — We Love Balaton

A Hévíz-Balaton Airport és a Badacsony-Fonyód kompjárat felturbózására is sok pénz jut majd, de a kerékpárút-, e-hajózás-fejlesztés és a szennyvíz-kezelési program megvalósítása is megtalálható a listán.

A  konkrét fejlesztési célok közül 42-t mintegy 263,7 milliárd forintos támogatási kerettel uniós forrásból, további 14-et 101,7 milliárd forintos támogatási kerettel magyar forrásból terveznek megvalósítani a 2020-ig tartó fejlesztési ciklusban - olvashatjuk a Magyar Közlönyben megjelent határozatban.

A hazai forrásokbólHévíz-Balaton Nemzetközi Repülőtér  forgalmának növelésére és a kapcsolódó sármellék-zalavári iparterületek fejlesztésére 6,6 milliárd, a Balatoni Hajózási Zrt. hajópark fejlesztéseire 4,9 milliárd, a Badacsony és Fonyód közötti kompjáratra 5,6 milliárd, a szállásférőhely beruházásokra pedig 6 milliárd forint jut a kormány döntése szerint.

Fotó: Hévíz-Balaton Nemzetközi Repülőtér

Az uniós fejlesztések közül a komplex víziturisztikai, valamint az e-hajózás fejlesztések projektre 6,56 milliárd, a kerékpárút-fejlesztésekre 3,4 milliárd, míg a gyógyhelyek fejlesztésére 3,3 milliárd forint jut. A balatoni tudásgazdaság 6,5 milliárd, az infokommunikációs fejlesztések 1,8 milliárd, az energiahatékonyság 3 milliárd, míg a balatoni foglalkoztatás program 4,7 milliárd forintot kap.

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

A Balaton vízminőségi állapotát befolyásoló külső terhelések, szennyezések csökkentése, a tó jó állapotának biztosításához szükséges intézkedések megvalósítása 4,74 milliárd, a balatoni szennyvíz-kezelési program megvalósítása 14,97 milliárd forinttal szerepel a listán.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!