Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Átadták Keszthely felújított vasútállomását

A Balatonról - Cikkek

2017. március 30., csütörtök — We Love Balaton

Fotó: Giro Hungary 2020/Facebook

Júniustól már a déli vonalon is megközelíthetjük a korszerűsített épületet.

Közel 469 millió forintból újították fel a keszthelyi vasútállomást – írja az MTI. Az állomás a Balaton egyik legforgalmasabb csomópontja, naponta közel 5 ezer utast szolgál ki, de az épület állapota már kritikus volt, hiszen 1903-as átadása óta csupán egyszer korszerűsítették, 1962-ben.

A mostani felújítás során akadálymentesítették és hőszigetelték az egész állomásépületet, innovatív hűtési és fűtési rendszert szereltek be, rendbe hozták a homlokzatot, az épület előtt pedig kerékpártárolót és parkolót alakítottak ki. Korszerűsítették az informatikai és utastájékoztatási rendszert is, hogy gördülékenyebb legyen az állomás működése.

Fotó: MÁV

A felújított épületet a Tapolca és Balatonszentgyörgy felől érkezők már most is használhatják, a Balaton déli partján utazók viszont csak június 17-től vehetik igénybe, a pályarekonstrukciós munkák miatt. Manninger Jenő, országgyűlési képviselő szerint decemberre elkészül a déli part vasútvonalának teljes korszerűsítése, így jövőre már 2 és fél óra alatt érhetünk Budapestről Keszthelyre.

Fotó: MÁV

A 2013-ban indult, közel 10 milliárd forintos fejlesztési program részeként a térség további állomásépületeit is felújították: Balatonszentgyörgyön, Pécsen és Kaposváron is folytak munkálatok. A projekt befejezését eredetileg 2015 végére tervezték, de a száz évnél is idősebb épületekben nem várt akadályokba ütköztek.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben