Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Balatonföldváron parkoló lehet a kikötő melletti szabadstrand helyén

A Balatonról - Cikkek

2017. október 4., szerda — We Love Balaton

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

A Baharttól már megvásárolta a területet a város, a polgármester szerint nem fürdőhelyről van szó. Akkor sem, ha nyáron itt strandbejáró és öltöző is van a területen.

Balatonföldvár Központi szabadstrand

8623 Balatonföldvár, Rákóczi Ferenc utca 1.
+36 84 540 220

Balatonföldvár márciusban 8 millió forintért vásárolta meg a város kikötőjének 2230 m²-es részét a Baharttól, ami a kifejezetten központi területhez képest alacsony, 3587 forintos négyzetméterára mellett azért is furcsa, mivel a vállalat az ottani vitorláskikötő bővítését tervezi. Ehhez egy közösségi célú épület és parkolók építése is kapcsolódik, így a 25 parkolóhelyért cserébe 15 évre ingyenes használati jogot szerezne a cég. A 24.hu írt a témában egy részletes cikket, információik szerint a város egy másik parkolót is szeretne építeni egy ősfás, önkormányzati területen „az évek óta kialakult tényleges használatnak megfelelően”.

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Holovits Huba polgármester nyilatkozata szerint az érintett területeken nem kerül sor fakivágásra, a szabadstrand helyén épülő parkolóról pedig azt mondta, hogy „nem kijelölt fürdőhely”, bár a 24.hu cikke megjegyzi, hogy tavaly még az volt, sőt, lépcsők és öltöző is van a területén. Holovits azt is hozzáfűzte, hogy az elképzelés szerint a kikötőnél „egy 120 évvel ezelőtt megszületett terv részeként” közösségi tér, park és szökőkút valósul meg, amivel a jelenleginél jóval nagyobb zöldfelület alakul ki „az egykori Casino parkjával szervesen harmonizálva”.

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

A parkoló építését nehezíti, hogy az ott található üzletekkel a Bahart „vitatható módon 99 évre szóló szerződéseket kötött”. A 24.hu szerint ezt azzal szeretnék megoldani, hogy az üzletek környékét átminősítik belterületről külterületre. Nemrég lakossági fórumot tartottak az ügyben, de a helyiek közül voltak, akik nem tudtak elmenni, mert csak az esemény után kapták meg az értesítőt. Ennek a cikk szerint az lehet az oka, hogy nem elsőbbségi levélként adták fel az erről szóló meghívót.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben