Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Balatoni kápolna kaphat rangos építészeti elismerést

A Balatonról - Cikkek

2015. szeptember 22., kedd — We Love Balaton

Fotó: Hölvényi Kristóf - We Love Balaton

A badacsonytomaji Szent István Király Kápolna is bekerült a 2015-ös Média Építészeti Díjának jelöltjei közé.

Rangos nemzetközi előzsűri válogatta ki azt a tizenegy magyar épületet és tervet, amelyeket a 2015-ös Média Építészeti Díjára jelöltek. Az elkészült épületek értékelése során az építészeti kvalitások mellett a munkák koncepciójának erejét, valamint társadalmi és szociális kontextusát is vizsgálták. A badacsonytomaji Szent István Kápolnával kapcsolatban az előzsűri az ötletességet és az izgalmas egyszerűséget emelte ki. Indoklásukhoz hozzátették, hogy az épület nem csak saját környezetét teszi izgalmasabbá, hanem a helyi közösség életébe is szervesen illeszkedik. 

A nyerteseket az Uránia Nemzeti Filmszínházban összegyűlt magyar újságírókból álló zsűri választja ki október 16-án. Addig viszont a közönség is szavazhat a  legjobb hét épületre és tervre az interneten. A szavazás második köre az Urániában lesz: az ott összegyűlt közönség személyes szavazatai fogják eldönteni, hogy ki kapja a MÉD Közönségdíját épület és terv kategóriában.
.

Fotó: Zsitva Tibor

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben